USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Секретаря ради обирає і знімає рада – крапка», - Святослав Кравчук

7 Червня 2017 18:05
Для іміджу Луцька, вважає екс-перший заступник Луцького міського голови (2010-2015-ті рр.), депутат обласної ради Святослав Кравчук, важливо, аби інтриги в міськраді вщухли, мовляв, обласний центр втрачатиме позитивний міжнародний імідж та інвестиції. Також Кравчук прокоментував причини всіх цих перипетій: умови обрання секретаря міської ради. З його слів, в законодавстві чітко вказано, хто уповноважений обирати секретаря - лише рада.

ЧИТАТИ ЩЕ: НЕДОПОВЕРНЕННЯ ЕКС-СЕКРЕТАРЯ - БАГАТО ГАЛАСУ З НІЧОГО

«Луцьк – інвестиційно привабливе місто, яке має багато проектів щодо кредитних коштів по НЕФКО, Світовому банку для впровадження енергоощадних технологій чи інших ініціатив розвитку міста. Втім, те, що зараз відбувається у Луцькій міській раді, негативно впливає на імідж Луцька. Бачачи такий безлад, інвестори задумаються, чи варто в подальшому вкладати сюди кошти. Тому чимало хто зможе відвернутися від співпраці з нами. Відповідно, ті люди, які щось крутять-вертять, не думають про престиж міста, про надходження інвестицій та створення комфортних умов для прожиття людей – і це найгірше», - наголосив Святослав Кравчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ПИШЕ СЦЕНАРІЇ ДЛЯ ВУСЕНКО, І КОЛИ ЧЕКАТИ ВИБОРІВ МЕРА В ЛУЦЬКУ, - ІРИНА КОНСТАНКЕВИЧ

Та додав, що подібні інциденти виникали й в інших містах України, зокрема, в Херсоні, Полтаві, Черкасах, де було переобрання діючого секретаря міської ради.

«У цій ситуації важливо, аби в місцеве самоврядування не втручалися політики всіх рівнів. А щодо того, що Вусенко вимагала, щоб її поновили на посаду секретаря, то це не та посада, на яку призначають одноосібно. Звісно, я не юрист, але, знаючи місцеве законодавство, зауважу, що в компетенції виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука не входить питання поновлення на роботі Вусенко, адже це посада, яка призначається сесійним рішенням – виборна. Якби вона претендувала на посаду керівника якогось комунального підприємства, то так, Ігор Поліщук, як в. о. міського голови, виконуючи рішення суду, прийняв би рішення звільнити одного і призначити іншого. А законодавство каже про те, що секретаря ради обирає і знімає рада - і крапка», - коментує Святослав Кравчук.

Нагадаємо, раніше Ігор Поліщук також наголошував, що не є роботодавцем Вусенко, тож не може поновити її на посаді самостійно. Лише на пленарних засіданнях міськради вирішуються питання обрання на посаду секретаря.

ЧИТАТИ ЩЕ: НАРДЕП ІГОР ГУЗЬ ПРОКОМЕНТУВАВ СИТУАЦІЮ З ВИБОРАМИ МЕРА В ЛУЦЬКУ

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України підтримав пропозицію провести вибори Луцького міського голови 24 вересня.

Окрім цього, на завтра заплановане пленарне засідання позачергової 25-ї сесії Луцької міської ради, відповідне розпорядження підписав секретар міської ради, виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Я Показати IP 7 Червня 2017 19:24
Респект Кравчуку, то людина супер фахова і поміркована, а та вусенко то взагалі якесь недорозуміння!!!
? до Я Показати IP 7 Червня 2017 21:20
Ще не накерувався...і тут вліз? Санаторій хоче?
лучанка Показати IP 7 Червня 2017 19:57
коментар було видалено
громада Показати IP 7 Червня 2017 20:01
Проведіть як скоріше вибори і не буде того геморою! А то дійсно - один в.о. інша преться не зрозуміло куди і як і ще тим Гунчиком підштовхувана... Той область гробить і ще місто за собою тягнути у прірву хоче?!
К. лучанин Показати IP 7 Червня 2017 22:40
Пора , очевидно, КРАВЧУКУ С повертатись у міську раду. Старий кінь борозни не зіпсує! А порядку стане більше, я так вважаю. А тій БАБІ ЯЗІ в образі колишньої секретарки просто не місце в раді.
Анонім Показати IP 7 Червня 2017 23:43
цікаво, що гусиня робить після 12-ої вночі ?
ОЛЕГ до Анонім Показати IP 8 Червня 2017 07:22
На Рівненській процює !
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 00:06
Іііііііі, крапкка !
Місцевий депутат Показати IP 8 Червня 2017 07:51
О,"великий" експерт виліз."По чем опиум для народа"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus