USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ввезли з-за кордону понад 30 машин: у Львові викрили псевдоволонтерів, які продавали авто, придбані для ЗСУ

29 Серпня 2022 13:33
Двох львів'ян викрили на продажу автомобілів, які ввозили до України на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

«За даними слідства, схему організував відомий львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Разом зі спільником та за посередництва водіїв, які доправляли гуманітарну допомогу для ЗСУ та Нацгвардії, останні систематично ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформляли на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області, «волонтери», які входили до однієї з благодійних організацій Львівщини, ввезли до Україну нібито для потреб ЗСУ та задекларували як гуманітарну допомогу (без сплати мита) понад 30 автомобілів.

Однак замість того, щоб безплатно передати авто підрозділам ЗСУ, вони підшукували покупців іномарок задля власного збагачення.

Читати ще: Волинянин, який за 500 тисяч продавав авто, ввезені як гуманітарна допомога, отримав рік умовного

Задокументовано факт продажу чотирьох автівок на загальну суму $20,7 тис., які вже було оплачено та які мали передати безплатно як гумдопомогу військовим.
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили у підозрюваних докази незаконної діяльності.

Наразі розглядають питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним та накладення арешту на їхнє майно. Встановлюють причетність інших осіб до вчинення злочину.

Як пише Українська правда, йдеться про Олеся Дзиндру – художника, архітектора, інсталятора, громадського діяча зі Львова. Як митець знаний роботами в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рокі Показати IP 29 Серпня 2022 14:14
Для деяких ділків в тилу війна стала золотою жилою
Анонім Показати IP 29 Серпня 2022 21:43
Для правоохоронців, тема боротьби з волонтерами, стало золотою жилою..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus