USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вибори-2010 проходять за принципом «Кучма-2», - кажуть політологи

3 Лютого 2010 17:09
В останні дні перед другим туром президентських виборів може статися якийсь скандал, який може вплинути на результати голосування, - переконують політологи.
Політолог Олександр Стірко прогнозує, що сторона, яка програє, буде використовувати всі методи, аби не допустити затвердження результатів. «Політична сила, що програє буде збирати акти про порушення під час виборів, максимально оприлюднювати їх у ЗМІ, звертатися у суди, проводити масові акції протесту, апелювати до громадськості, повідомляти про труднощі в роботі ДВК», - каже Стріко.
З ним погоджується політолог Тарас Літковець. Він припускає, що політичні сили будуть звинувачувати один одного у спробах фальсифікації. «Вони це робитимуть для того, аби очорнити ім’я переможця. Так політики намагатимуться набрати більше голосів виборців під час виборів до органів місцевого самоврядування 30 травня, та, очевидно, парламентських», - коментує Літковець.
Голова Волинського відділення Комітету виборців України Юрій Кресак навпаки вважає, що сторона, яка програє, спокійно перейде до лав опозиції та не буде вдаватися до радикальних дій.
А от голова Асоціації молодих політологів і політиків Олександр Новосад прогнозує масові громадські акції. Проте, повернення до Майдану 2004 очікувати не варто - протести будуть проплачені, каже він.
«Прибічники помаранчевої революції у палатки вже не підуть, а противники – ще не захочуть йти», - каже Тарас Літковець.
Масових фальсифікацій, які суттєво вплинуть на результат виборів, політологи не прогнозують. Юрій Кресак зазначає, що порушення не будуть системними. Зірвати роботу принаймні на третині ДВК з 33500 також неможливо, - додає Тарас Літковець.
Проте, в окремих регіонах на думку політологів зірвати хід виборів можливо. Це матиме небезпечні для всієї країни наслідки, наприклад, блокування парламенту.
Частина політологів прогнозує, що політичні сили для того, аби змобілізувати виборців, застосують в останні дні цього тижня політтехнології, які вплинуть на громадські настрої
«Не виключена ситуація, що буде якийсь скандал економічного чи суспільно-політичного характеру, який вплине на волевиявлення значної частини виборців. Наприклад, нещодавнє підняття ціни на цукор: в цій ситуації є економічна складова, проте вона впливає на думку населення», - припускає Стірко.  
Назвати ім’я ймовірного переможця виборчої гонки політологи не наважуються. Кажуть, дуже незначна різниця між кількістю їхніх прихильників. Кресак каже, «вибори 2010 – це варіант «Кучма-2», коли існує два кандидати: хороший та поганий». Причому кожен з них для свого електорату є хорошим, для іншого – навпаки.
Новосад зазначає, що «обом кандидатам після першого туру додалося голосів в кожному з регіонів, а тому вони зараз мають приблизно однакові рівні підтримки».
Тарас Літковець каже, що головних несподіванок варто очікувати від Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей, де фаворитом завжди був нинішній президент Віктор Ющенко. Кого ж ці регіони підтримають 7 лютого – однозначно стверджувати політологи не беруться.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Знаючий Показати IP 3 Лютого 2010 17:20
Всі підтримають Тимошенко
дідо Показати IP 3 Лютого 2010 17:47
вибір 2010 ХАМ ЧИ ВАРОВКА...
Українець Показати IP 3 Лютого 2010 19:27
те, що пройшли ці дві людини у друге коло, на мою думку, говорить про те, яке ми всетаки бидло як нація. Скільки можна їсти це лайно?!.. така наша доля бидляцька...
seal Показати IP 3 Лютого 2010 20:35
ДО Українця 3 лютого,17.09. Ну не потрібно розписуватись за всіх зразу. Якщо особисто ваша доля бидляцька, то прапор вам в руки і їжте лайно далі. І ще - змініть свій нік (наприклад на Знедолений), а то якось ваші судження не відповідають справжньому українцю. ІМХО.
Вона Показати IP 3 Лютого 2010 21:57
Цікаво,Знаючий,а звідки у вас такі знання?Самому не смішно?))))
Знаючий Показати IP 4 Лютого 2010 12:28
Ти чого присвоюєш мій нік, яким я користуюсь на всіх волинських сайтах близько 2 років?
Українець Показати IP 4 Лютого 2010 14:34
2 seal. моя думка стосується 60% (35-я, 25-ю)проголосувавших людей лайноїдів а отже і бидла. себе до таких не відношу. І ще - не міняйте свій нік (seal - тюлень), він абсолютно відповідає вашим судженням.
seal Показати IP 4 Лютого 2010 16:32
to Українець. А обзивати бидлом 60%(більшість населення України) - це по вашому дуже правильно? По-геройськи? По-українськи? Знаєте, є така приказка: кожен судить по собі. PS А нік свій я і не збираюся міняти. До речі, "seal" - це не тільки тюлень (як на мене, прекрасна тварина), а ще й спецпідрозділ морської піхоти армії США, крім того є ще й відомий британський співак з таким самим іменем, а ще "seal" можна перекласти як печать, штамп, друк.:)
Українець Показати IP 4 Лютого 2010 17:51
2 seal. що значить правильно, по геройськи чи по українськи? це факт, і це дуже прикро. Є і така приказка: - кожен народ заслуговує на свою владу. українці отримують найнижчу в європі зарплату, їздять по бездоріжжю, ходять по неосвітлених кварталах, і тд і тп. хто в цьому винен? німець? русскій? поляк? чи може янукович чи тимошенко? або ж може ми з вами (українська нація), хто їх обирає. бидло....
Українець Показати IP 4 Лютого 2010 22:49
2 seal. що значить правильно, по геройськи чи по українськи? це факт, і це дуже прикро. Є і така приказка: - кожен народ заслуговує на свою владу. українці отримують найнижчу в європі зарплату, їздять по бездоріжжю, ходять по неосвітлених кварталах, і тд і тп. хто в цьому винен? німець? русскій? поляк? чи може янукович чи тимошенко? або ж може ми з вами (українська нація), хто їх обирає. бидло....
seal Показати IP 5 Лютого 2010 11:06
До Українця. "Є і така приказка: - кожен народ заслуговує на свою владу" (по російськи звучить ще краще "народ имеет такую власть, которая его "имеет") - ось тут згідний з Вами на всі 100%. Та все ж, давайте не будемо ображати всю націю (адже і ми з Вами є її представниками і, я так думаю, не найгіршими. А щодо бидла - воно було, є і буде. Але ж не потрібно обзивати цим словом всіх, хто інакше мислить від Вас. Кожна людина має право на свою думку і ця думка не обов'язково повинна співпадати з загальноприйнятою. В інакшому випадку, коли всі будуть мислити однаково - ми дійсно перетворимося на бидло. ІМХО.
Українець Показати IP 5 Лютого 2010 12:29
Зрозумійте, наприклад коли я кажу шо міліція корупційна і продажна, незважаючи на те що одиниці сумлінно виконують свою справу,я ж її цим не ображаю. Вона сама себе давно вже дескридитувала. Так само ї з нами. Я нікого не хочу образити, ми самі говоримо про себе. Розусмію, що кожен має свою думку. Але є люди розумні, а є дурні.
seal Показати IP 5 Лютого 2010 15:30
До Українця. ОК, думаю, що врешті ми з Вами порозумілися! PS - було цікаво з Вами поспілкуватися.:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus