USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Вибори президента США: перші результати голосування та реакції кандидатів

4 Листопада 2020 08:52
У США завершилося голосування на дільницях в низці штатів. За попередніми результатами підрахунку голосів, Джо Байден йде у відрив від чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє УНІАН.

Станом на 7:15 за київським часом, за даними Reuters, він набирає 205 голосів, в той час як Трамп – 136.

За даними Associated Press, у Байдена – 223 голоси, у Трампа – 136.

За даними CNN, у Байдена – 205 голосів, у Трампа – 136.

За даними FOX News, у Байдена – 227 голосів, у Трампа – 210.

Нагадаємо, що для перемоги кандидат повинен набрати 270 голосів вибірників.

Виборча система США відрізняється від української. Голосування там проходить у два етапи: спочатку громадяни обирають вибірників, які згодом будуть безпосередньо обирати президента. Вибірники – це люди з хорошою освітою, активісти та меценати. Виборці заздалегідь знають, кого підтримує кожен вибірник.

За даними AP, Джозеф Байден станом на 23:50 за часом східного узбережжя США отримав загалом 57 151 222 голоси (49,7%), а його суперник, республіканець Дональд Трамп – 55 904 785 голосів (48,6%).

Як зазначає Fox, згідно з результатами опрацювання 73% бюлетенів і проведеними опитуваннями, у Трампа 42,5% голосів, у Байдена – 53,7%.

Докладно про виборчу систему США можна дізнатися за посиланням.

Перші результати голосування

Байден перемагає в рідному штаті Делавер (3 голоси виборців), Вермонт (3), Массачусетс (11), Нью Джерсі, (14), Меріленд (10) і Нью-Йорк (29).

Трамп здобуває перемогу в Індіані (11 голосів виборців), Оклахомі (7), Кентуккі (8 голосів), Вірджинії (5), Теннесі (11) і Арканзасі (6).

Реакції кандидатів

Трамп вже повідомив про перші підсумки голосування.

«У нас хороші позиції по всій країні. Спасибі!» – написав він у Twitter.

Байден своєю чергою звернувся до виборців, закликавши їх не залишати черги перед дільницями й проголосувати.

Як повідомлялося, у США відбулися вибори президента. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від демократів-колишній віце-президент США Джо Байден.

29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом.

У розпал передвиборної кампанії Трамп захворів на коронавірус, проте після нетривалого лікування повернувся до боротьби.

В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа в некомпетентності і підіграванні авторитарним режимам (зокрема – путінському). Трамп, у свою чергу, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 4 Листопада 2020 11:35
Соревнование стариков. Трамп-74 года, Байден-77.Для сравнения -средний возраст членов политбюро ЦК КПСС при Брежневе в 1982 году составлял 72 года. Вы, наверное, не помните, как потешались во всём мире над "кремлёвскими старцами". Этот период даже получил название ГЕРАНТОКРАТИЯ. Чем это закончилось? Известно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus