USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори у США: Байден на 10% випереджає Трампа за місяць до голосування

5 Жовтня 2020 10:28
Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден випереджає свого суперника від республіканців чинного главу держави Дональда Трампа на 10%.

Про це свідчать дані опитування Reuters/Poll Ipsos, повідомляє «Європейська правда».

Серед тих дорослих, які, як очікується, будуть голосувати на виборах 3 листопада, опитування показало, що 51% підтримають Байдена, а 41% заявили, що проголосують за Трампа. Ще 4% вибрали іншого кандидата, ще 4% заявили, що не визначились з вибором.

Перевага Байдена над Трампом – в 10 пунктах, а це на 1-2 пункти вище, ніж за останні кілька тижнів, хоча це збільшення все ще знаходиться в межах точності опитування – плюс-мінус 5 процентних пунктів.

За місяць до виборів Байден зберіг перевагу в загальнонаціональному голосуванні. Але для того, щоб стати президентом, кандидат повинен перемогти в достатній кількості штатів, щоб виграти Колегію вибірників, а опитування в найбільш конкурентних штатах показують, що Трамп майже так само популярний, як Байден.

Більшість американців, як і раніше, глибоко стурбовані коронавірусом, і опитування показало, що 65%, в тому числі 9 з 10 зареєстрованих демократів і 5 з 10 зареєстрованих республіканців, згодні з тим, що «якби президент Трамп поставився до коронавірусу серйозніше, він, ймовірно, не заразився б».

Тільки 34% заявили, що думають, що Трамп каже їм правду про коронавірус, в той час, як 55% заявили, що це не так, а 11% не впевнені.

З опитаних 57% американців заявили, що вони не схвалюють реакцію Трампа на пандемію COVID-19 в цілому, що приблизно на 3 пункти вище, ніж в опитуванні, проведеному в кінці минулого тижня.

Американці також в значній мірі підтримують обмеження президентської кампанії 2020 року, щоб забезпечити загальну безпеку.

67% американців хочуть припинити мітинги за особистою участю кандидатів, а 59% вважають, що президентські дебати слід відкласти до тих пір, поки Трамп не видужає від коронавірусу.

Раніше The Wall Street Journal інформували, що президент США Дональд Трамп нібито знав, що хворий на коронавірус ще за кілька днів до того, як офіційно заявив про це. Однак він вирішив не повідомляти про це громадськість до отримання результатів повторного тесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І не надійтесь Показати IP 5 Жовтня 2020 14:05
Буде знову Трамп, і пороху разом з ботами перепаде на горіхи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus