USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Вибух на газопроводі в Австрії: від теплової хвилі плавилися авто

12 Грудня 2017 14:05
В Австрії вибухнув один з найбільших газопроводів Європи. Вибух стався в комуні Баумгартен на одній з найбільших газових станцій Австрії близько 9 ранку сьогодні, 12 грудня, повідомляє Апостроф.

За останніми даними, в результаті вибуху загинула одна людина, 18 отримали поранення, 5 з них - у важкому стані.

Як розповідають очевидці, після вибуху хмара диму піднялась на 30-50 метрів.



Баумгартен є однією з найбільш важливих газових станцій у регіоні та входить до трійки найбільших в Європі. Щорічно станція відправляє газопроводом 40 млрд кубоів природного газу з Росії та Норвегії до та країн ЄС.

Чи зачепить це українців?

Після великого вибуху на ключовій газовій станції в Австрії українців заспокоюють, що з постачанням газу проблем не буде. Таку заяву оприлюднили в "Нафтогаз України", інформує українська служба BBC.

"Вибух на газоперекачувальній станції Баумгартен не вплине на забезпечення газом українських споживачів", - повідомив голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв.

За його словами, в українських газосховищах зараз на 15% більші обсяги, ніж торік.

У "Нафтогазі" кажуть, що навіть якщо з постачанням газу з європейського напряму будуть перебої, газ для українських споживачів відберуть з підземних газових сховищ.

"Висловлюємо співчуття постраждалим від аварії та залишаємося на зв'язку з європейськими колегами",- зазначив він



Газова станція Баумгартен розташована поблизу кордону зі Словаччиною на схід від Відня. Газ сюди надходить з Росії, далі його розподіляють до Німеччини і Італії.

Австрійська поліція стверджує, що ситуація перебуває під контролем, а причиною вибуху стала технічна несправність.

На територію станції приїхало багато швидких. Деяких поранених, які отримали опіки, евакуювали гелікоптерами, повідомляють австрійські ЗМІ. Район оточила поліція.

"Установку взяли під контроль, там призупинили операції", - сказав Армін Тейхерт, представник австрійської служби Gas Connect.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Грудня 2017 17:07
Це зробив путін !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus