USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вибухи біля Ічні сталися через диверсію, – військова прокуратура

7 Листопада 2018 21:12
Причиною вибухів на 6-му арсеналі біля Ічні Чернігівської області стала диверсійна діяльність шляхом проникнення на технічну територію невстановлених осіб.

Про це 7 листопада на брифінгу повідомив військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко, передає Главком.

«Зараз уже можна сказати про те, що причиною вибухів (на арсеналі в Ічні – ред.) є диверсійна діяльність з фізичним проникненням на технічну територію 6-го арсеналу осіб, які підлягають встановленню в ході досудового розслідування», – заявив військовий прокурор.

Він розповів, що на сьогодні триває комплексна судова експертиза, яка проводиться Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз.

«Там поставлені питання, які стосуються і військової, і технічної, і балістичної складових. Це дуже важлива експертиза. За результатами цієї експертизи буде прийматися процесуальне рішення», – заявив Рябенко.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на 9 жовтня сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що за фактами вибухів на складах під Ічнею до відповідальності було притягнуто понад 65 чоловік.

Як повідомлялося раніше, внаслідок вибухів на складах, що трапилися упродовж останніх 1,5 року Україна втратила близько 40% усіх запасів боєприпасів, або понад 210 тисяч тонн. До прикладу, за час війни та навчань Збройні сили витратили приблизно 70 тисяч тонн боєприпасів. Крім того, що такі втрати серйозно вдарять по обороноздатності, вони ще й зачеплять бюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 7 Листопада 2018 23:26
Апятьпутінвінават? Особисто? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus