USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибивав гроші в родин загиблих воїнів ЗСУ: у Черкасах затримали рекетира

20 Вересня 2023 16:55
Служба безпеки України затримала у Черкасах зловмисника, який вимагав з родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Зокрема йдеться про одноразову виплату в розмірі 15 млн грн після загибелі захисника на війні.

У разі відмови рекетир погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, у тому числі над їхніми дітьми, повідомляють в СБУ.

Служба безпеки задокументувала, що фігурант у такий спосіб вимагав майже 800 тис. грн від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув навесні 2022 року під Сєверодонецьком. Щоб вибити суму, зловмисник регулярно тероризував родину загиблого воїна і погрожував жінкам убивством.

У ході оперативних заходів співробітники СБУ затримали рекетира на гарячому під час передання йому частини «данини» у розмірі 200 тис. грн.
За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який використовував власні зв’язки серед мешканців регіону, щоб отримати інформацію про родичів загиблих українських захисників.
Дізнавшись про те, що постраждалі сім’ї отримали державну допомогу, він телефонував їм з анонімних номерів та вимагав «свій відсоток».

Читати ще: На Львівщині банда мобілізованих перевертнів вимагала гроші у громадян

Під час обшуків за місцем проживання виявлено мобільні телефони, які рекетир використовував у злочинній діяльності. Також у нього вилучено дві бойові гранати.
Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і точної кількості потерпілих. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 20 Вересня 2023 17:10
Четвертувати!
Торбинка Показати IP 20 Вересня 2023 19:22
Торбинка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus