USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Видатний волинський скульптор відсвяткував ювілей. ФОТО

3 Січня 2013 18:18
Волинський скульптор Микола Головань презентував у Луцьку свої роботи, яких майже ніхто не бачив.

Відкриття художньої виставки «Микола Головань – 70 років» відбулося у Луцькій галереї мистецтв 3 січня.

Микола Головань постав у дещо незвичному амплуа, експонувавши у Луцьку свої малюнки та фотографії. Виставку підготували до ювілею скульптора, якому 9 січня виповниться 70 років.

Присутній на відкритті голова правління Волинської органiзацiї Нацiональної Спiлки художникiв України Володимир Марчук зазначив, що цьогоріч лучани матимуть нагоду відвідати ще одну експозицію робіт Миколи Голованя, яку планують відкрити влітку 2013-ого року. «Ніхто не знає таку сторону його творчості, і малюнки треба, щоб побачили всі. Як на мене, це – найкращі малюнки, які я бачив у Луцьку. Вони ніби намальовані десь 300 років назад», - додав Марчук.

Привітати відомого лучанина із ювілеєм і вручити йому подарунки прийшли директор Луцького художнього музею Зоя Навроцька, завідувач сектором у справах національностей головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Кравчук, головний спеціаліст по реставрації управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Петро Троневич, знаний краєзнавець Вальдемар Пясецький, наказний отаман Ради козацьких отаманів Володимир Перчук, друзі, учні митця та представники волинської громади. Окрім того, вітали Миколу Голованя пошановувачі його творчості зі США та Польщі.

Вітаючи скульптора, Петро Троневич акцентував увагу на тому, що влада не сприяє вирішенню побутових проблем митця, не зважаючи на те, що внесок Миколи Голованя у розвиток культури міста є значним. Мовляв, було б доречним допомогти впорядкувати подвір'я будинку-майстерні скульптора і допомогти із приватизацією земельної ділянки, де знаходиться будівля.

Насамкінець Микола Головань подякував усім присутнім за привітання і запросив до перегляду експозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Інна Показати IP 4 Січня 2013 08:20
Подивіться, які добрі в Голованя очі, який вираз обличчя... Унікальна людина, унікальний МАЙСТЕР. Луцьк повинен ним пишатися.
* Показати IP 4 Січня 2013 09:08
головний спеціаліст по реставрації управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Петро ТрОневич, не Труневич ох ті вже Валинскі Навини)
Перукар Показати IP 4 Січня 2013 09:41
Все ніби і не погано... Але пану скульптору потрібно підстригтись трохи, або хоча б взяти гребінку та зачесати волосся на голові...
Інна Показати IP 4 Січня 2013 10:12
Куди діваються надіслані вам коментарі? Аууу......
гога Показати IP 4 Січня 2013 10:16
а до чого тут гегер...
Чеширский Кот Показати IP 4 Січня 2013 12:13
Зачем народ возле столика с бутылками надо было фоткать и выкладывать?
Семен Показати IP 5 Січня 2013 08:24
Навіщо коло столиків народ, й столи з напоями навіщо "крупним планом" ?! - Щоб показати, звісно, як бомонд турбується здоров"ям ветерана. Нєх жиє сто лят!!!
Чеширский Кот до Семен Показати IP 5 Січня 2013 19:33
Только "за". Такими согражданами надо гордиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus