USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Виявили тіла загиблих у корабельній катастрофі біля берегів Японії

18 Червня 2017 20:12
Тіла американських моряків, зниклих після зіткнення есмінця США USS Fitzgerald з контейнеровозом біля узбережжя Японії, знайдені в затопленій частині корабля, повідомляє Радіо Свобода.

«Коли пошуково-рятувальні екіпажі отримали доступ до місць, які були пошкоджені під час зіткнення, зниклі матроси були виявлені», – йдеться у заяві ВМФ США 18 червня.

У командуванні флоту вказали, що деталей про жертв не надаватимуть, поки не будуть поінформовані родичі. Тіла моряків відвезли у військовий шпиталь в Йокосуці, де базується Сьомий флот США, для ідентифікації тіл.

Щонайменше три інших члени екіпажу, зокрема капітан, зазнали поранень в результаті аварії.

Згідно з даними філіппінського МЗС, контейнеревоз, в якому було 20 осіб екіпажу, зазнав легких пошкоджень, потерпілих немає.

"Важко уявити, через що довелося пройти цій команді рятівників, що їм довелось подолати. Я дуже пишаюсь їх сміливістю та відданістю", - розповів Джозеф Окойн, віце-адмірал морського флоту США, пише Голос Америки.

Загалом же на борту есмінця було 285 членів екіпажу, у каютах, які були затоплені під час зіткнення перебували 116 моряків.

На прес-конференції віце-адмірал Окойн висловив співчуття родинам загиблих, додаючи, що повні дані про кількість затонулих та їх імена Пентагон оприлюднить лише після того, як будуть повідомлені їх родини.

Відтак, залишається відповісти на питання, що було причиною зіткнення есмінця вагою у дев’ять тисяч тон та великогабаритного контейнеровоза. За даними кількох морських трекерів, торговельне судно розвернулось на 180 градусів за близько півгодини до зіткнення.

"Це два дуже сучасні та високооснащені судна. Вони повинні були побачити один одного", - розповів Стівен Ґеньярд, полковник у відставці.

Нині вантажне судно, яке плило під філіппінським прапором перебуває у Токійській верфі, офіційні особи приступили до допитів членів екіпажу щодо обставин зіткнення. Одна з версій слідчих – професійна недбалість. USS Fitzgerald якому завдано серйозної шкоди, повернувся в порт. За оцінками фахівців, в експлуатацію він повернеться не раніше ніж через рік. Експерти кажуть, це велика втрата для 7-го американського флоту.

USS Fitzgerald один зі сучасних та високооснащених суден американського морського флоту, каже Ґеньярд. "Він має спеціальний радар та ракетну систему, які можуть у повітрі перехопити будь-яку ракету Північної Кореї, випущену у напрямку Південної Кореї, Японії чи будь-якої американської бази в регіоні."

Президент Трамп у себе в Твіттері висловив співчуття родинам загиблих.

​Японський прем’єр-міністр Шінзо Абе в неділю надіслав листа президента Трампу, в якому висловив "глибокий жаль" з приводу трагедії.​
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus