USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Виклик швидкої через sms чи відеодзвінок: в Україні працює пілотний проєкт безбар’єрності

20 Лютого 2024 23:49
В Україні діє пілотний проєкт із неголосового виклику бригади екстреної допомоги – для цього потрібно надіслати sms-повідомлення чи здійснити відеовиклик на номер 112.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, на лінії працюють оператори, які володіють жестовою мовою – це спростить людям із порушеннями слуху та мовлення доступ до виклику бригади екстреної допомоги, пише УП. Життя.

Окрім цього, така послуга корисна для тих, хто не розмовляє або погано володіє українською і тому не може в телефонній розмові швидко й чітко пояснити причину виклику.

Читати ще: Декларацію з сімейним лікарем можна буде підписувати онлайн

«Безбар’єрність часто помилково асоціюється лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж це поняття значно ширше, впливає на кожного з нас і часто ховається в дрібницях», – наголошують у МОЗ.

У міністерстві зазначають, що за пів року роботи лінії пілотного проєкту лише в Києві на номер 112 надійшло 46 повідомлень, 41 виклик із залученням операторів, які володіють жестовою мовою, і 20 sms-повідомлень.

Читати ще: «Укрпошта» отримала ліцензію на продаж ліків: їх доставлятимуть у відділення або додому

Єдиний номер екстреної допомоги 112 буде запроваджено на території України до кінця грудня 2024 року.

Запровадження єдиної лінії екстреної допомоги обʼєднає всі служби (101, 102, 103, 104) і допоможе ефективніше надавати допомогу людям.

Створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов’язань у рамках угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Сервіси Служби 112 наразі доступні для мешканців Києва, Київської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Черкаської та Чернігівської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus