USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Виконком Ковельської міськради звернувся до Кабміну щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах за теплопостачання

26 Червня 2023 19:24
26 червня у Ковелі на позачерговому засіданні виконкому ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити до 1 вересня погашення заборгованості ПТМ «Ковельтепло» з різниці в тарифах, яка виникла станом на 1 квітня 2023 року, в сумі 43,921 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Ковельської міськради.

Як наголошується, Ковельська міська рада протягом двох опалювальних сезонів утримала тарифи на послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води незмінними.

Не допустили їх збільшення на підставі укладеного 30 вересня 2021 року між Асоціацією міст України, Кабінетом Міністрів України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України» Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання в опалювальному періоді 2021-2022 років, а також Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» № 2479-ІХ від 29 липня 2022 року.

ПТМ «Ковельтепло» надали необхідну підтримку з місцевого бюджету, завдяки чому мешканці громади безперебійно отримували послуги з постачання теплової енергії і гарячої води.

«Разом з тим, держава не виконала взяті на себе зобов’язання з компенсації різниці в тарифах підприємствам теплопостачання за 2022 і 2023 роки.

За таких умов, підготовка до нового опалювального сезону, його початок та проходження перебувають під загрозою зриву», – йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus