USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Використовував ділянку без договору оренди: у Луцьку власник нерухомості заплатить до міського бюджету понад пів мільйона гривень

12 Жовтня 2023 23:18
Господарський суд Волинської області задовольнив позов Волинської обласної прокуратури в інтересах Луцької міської ради про стягнення із суб'єкта господарювання 585 тисяч гривень безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою без належно оформленого права оренди.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що власник нерухомого майна, розміщеного у Луцьку на земельній ділянці комунальної власності, тривалий час користувався землею, не укладаючи договору оренди.

Відповідно ж до вимог Земельного кодексу України, використання землі в Україні є платним, незважаючи на відсутність належним чином оформлених договірних відносин щодо користування землею.

Відтак прокурори звернулися до суду – і з підприємства стягнуто заборговане.

Загалом упродовж поточного року прокурори обласної прокуратури на користь органів місцевого самоврядування стягнули п’ять мільйонів гривень безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 13 Жовтня 2023 00:10
Чого не пишете хто? Свій?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus