USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Викрали $150 тисяч: у Польщі група українців ошукувала людей через онлайн-магазини

9 Квітня 2024 19:03
Прокуратура у Лодзі (центр Польщі) висунула обвинувачення 31-річному громадянинові України за керування злочинною групою, яка, використовуючи підроблені посилання на сайти, незаконно отримувала реквізити платіжних карток.

Таким чином злочинна група у складі шести осіб обдурила 425 осіб, вкравши з їхніх рахунків близько 600 тис. злотих (приблизно $150 тис.), передає Wnp.pl.

За інформацією Окружної прокуратури в Лодзі, раніше обвинувачення було висунуто ще п’ятьом громадянам України.

Група діяла з другої половини 2021 року. Зловмисники надсилали покупцям товарів, зокрема жіночого одягу та аксесуарів, посилання на підроблені інтернет-сайти з можливістю оплати. Відтак жертви, надаючи свої реквізити, несвідомо надавали доступ до банківських рахунків. А зловмисники виплачували з рахунків значно вищі суми за пропоновану вартість товару.

Читати ще: У Гонконзі шахраї за допомогою ШІ вкрали $25 млн

У деяких випадках зловмисники отримували на дані ошуканих людей банківські кредити. За вкрадені кошти зловмисники, зокрема, купували криптовалюту.

Суд арештував 31-річного керівника злочинної групи на три місяці. Йому загрожує до 15-ти років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus