USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польща планує продовжити тимчасовий захист для біженців з України до 30 червня

2 Лютого 2024 20:40
Уряд Польщі планує продовжити термін легального перебування українських біженців на території країни до 30 червня поточного року. Далі термін дії закону переглянуть та внесуть зміни.

Про це йдеться у проєкті змін до закону про допомогу громадянам України через повномасштабну війну, пише Укрінформ.

Через продовження перебування українських біженців в ЄС до 4 березня 2025 року, а також відповідно до польського закону від 12 березня 2022 року про допомогу громадянам України, планується «продовження строку дії окремих правових рішень, передбачених цим законом, до 30 червня 2024 року».

Після закінчення терміну, уряд Польщі буде працювати над «суттєвими змінами та продовженням терміну дії закону» відповідно до вищезазначеного рішення Ради ЄС.

Читати ще: Чому українські біженці виїжджають із Польщі до Німеччини: основні причини

«Ці роботи будуть розпочаті негайно після широких консультацій з органами місцевого самоврядування, державними установами, неурядовими організаціями та іншими зацікавленими суб’єктами», – наголошується у проєкті.

Згідно з вказаним проєктом змін до закону передбачається:

– продовження терміну легальності перебування воєнних біженців в Польщі до 30 червня;

– допустимості подальшого використання будівель, де тимчасово групами проживають воєнні біженці з України;

– легальності дозвільних документів українців на перебування в Польщі.

Механізм тимчасового захисту, запущений виконавчим рішенням Ради ЄС у березні 2022 року, спочатку на один рік, продовжили ще на один рік – до 4 березня 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus