USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Викрили волинян, які ввозили авто в Україну як гумдопомогу для ЗСУ, а потім продавали їх

10 Січня 2023 14:42
Волинські правоохоронці під час слідства встановили, що місцеві мешканці як гуманітарну допомогу завозили із країн ЄС на територію України транспортні засоби на пільгових умовах. Надалі зловмисники продавали авто за середніми ринковими цінами, розміщуючи оголошення на інтернет-платформах.

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

9 січня під час спроби продажу двох легкових автомобілів за 13 000 доларів США поліцейські затримали двох фігурантів. Під час огляду місця події вилучили транспортні засоби, гроші та банківські картки.

Крім того, за результатами проведення обшуків за місцями проживання фігурантів та у приміщенні приватного підприємства, яке займалося ремонтом транспортних засобів, виявили документацію щодо ввезення автомобілів в Україну.

Двох фігурантів затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм підозр за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.
Наразі правоохоронці проводять подальші заходи для встановлення причетних до схеми осіб.

За незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги може загрожувати від п’яти до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Користувач Показати IP 10 Січня 2023 15:59
Пів України треба закривати. Не існує іншого механізму ввезення авто, тільки як благодійна допомога. Відбивають будь-яке бажання допомагати. « Показники» в роботі то головне…
Анонім до Користувач Показати IP 10 Січня 2023 22:03
Допомога благодійна, тобто мови про отримання грошових коштів за таку допомогу не повинно бути! На жаль все більше і більше "благодійників" в різних сферах суспільного життя мають бажання допомогти саме за винагороду
Валерій Показати IP 10 Січня 2023 19:42
Ця ж корупція кришується верхніми ешелонами влади.....Це можливо тільки в Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus