USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

Вилучили 215 грамів PVP: у Луцьку 20-річного баригу, який отримував наркотики через «Нову пошту», посадили на 9 років

22 Травня 2023 07:15
В обласному центрі Волині на дев’ять років посадили баригу, в якого вилучили понад 200 грамів PVP. Наркотики він отримував через «Нову пошту».

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

З матеріалів справи відомо, що 15 листопада минулого року у відділенні «Нової пошти» №5 на вулиці Рівненській двадцятирічний Олександр М. отримав від невстановленої особи посилку з психотропною речовиною PVP, яку згодом збирався продавати. Вже через кілька хвилин після цього правоохоронці затримали баригу. Як виявилося, у пакунку було 215 грамів психотропної речовини.

Своїми діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 307 КК України. На суді він заперечив свою вину (до зміни обвинувачення прокурором), зазначивши, що в посилці була речовина лише для власного вживання. Йому було невідомо, чому там лежало більше наркотиків, ніж він замовив та оплатив (12500 гривень за 25 грамів). Олександр М. зазначив, що вживав психотропи рідко – раз на тиждень. У Луцьку жив близько двох місяців.

Після зміни обвинувачення барига свою винуватість взагалі повністю заперечив, зазначивши, що усі зазначені вище дії – це провокація злочину стосовно нього. Мовляв, його використали працівники правоохоронних органів у своїх цілях, оскільки він негласно співпрацював з ними.

Досліджені докази, на переконання представників Феміди, повністю підтвердили його вину. Серед них – листування у Telegram, зміст яких вказує на те, що обвинувачений здійснював закупівлю психотропної речовини через телеграм-канали з метою її подальшого збуту. Він отримував мастер-клади у поштових відділеннях, а згодом фасував, зважував та робив закладки наркотиків у різних містах, де попередньо винаймав квартири.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив наркоторговцю покарання у вигляді позбавлення волі на дев’ять років з конфіскацією майна.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus