USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Виплати військовим в Україні: Резніков назвав причини урізання доплат бійцям

6 Березня 2023 14:42
Міністр оборони України Олексій Резніков назвав причини зміни порядку нарахування виплат військовослужбовцям, що серйозно критикують самі бійці.

Про це він в інтерв’ю Liga.net.

«Економія – це другий фактор. Головний – це справедливість. Ми отримували сигнали саме від бійців про те, що хлопці, які перебувають реально на «нулі» і ризикують, отримують 100 тисяч гривень. А сили забезпечення, які в 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, але теж отримують 100 тисяч гривень. Це несправедливо», – заявив він.

За його словами, практика застосування показала, що потрібна модернізація. При цьому міністр підвів до того, що у кожного бійця є вибір:

«Ти хочеш отримати більше грошей, у тебе є мотивація – будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на «нулі» – тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 тисяч гривень плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення».

Читати ще: Оприлюднили розміри зарплат військових у 2023 році. Таблиця

Що стосується економії, то, за словами Резнікова, на такій зміні порядку виплат держава заощадить близько 100 мільярдів гривень, які дозволять надалі «забезпечити живу тканину сектора безпеки»:

«Нам з вами ще воювати. Не забувайте, що у нас є втрати. Сім’ям загиблих ми повинні заплатити по 15 мільйонів гривень. Пораненим теж. Це серйозне навантаження на бюджет, ми повинні бути до цього готові».

Водночас Резніков запевнив, що українським бійцям підняли базове грошове забезпечення на 30%.

Як повідомляли, з 1 лютого в Україні розмір додаткових виплат для військовослужбовців став залежати від районів їхнього перебування. Також на розмір виплат відтоді впливає складність і специфіка бойових або спеціальних завдань, які вони виконують.

«Бойові виплати у 100 тисяч гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених і зниклих безвісти – виплати в розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються», – повідомляли в Міноборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 6 Березня 2023 15:33
звісно, яйця та фляги для води теж треба за щось купувати
123 Показати IP 6 Березня 2023 15:57
Критикують це ті, що в тилу крисилися і отримували по 30 тис. "бойових". А найбільше критикували - це наші доблесні поліцейські, які до цього взагалі ніякого відношення не мають!
CoBa Показати IP 6 Березня 2023 16:15
Урізали тому що депутатам треба доплатити, ви що забули? Тож вони собі за те що працюють більше по зарплаті добавили, ги
До 123 Показати IP 6 Березня 2023 16:44
Навіть не поліцейські а особливо військовослужбовці -жінки і ті шо служать на * стратегічних* посадах цілими сімями(МИ Ж В АТО БУЛИ)
ОДІН. Показати IP 6 Березня 2023 16:52
Змінити прізвище РЕЗНІКОВ НА ДОБАВКІН......
Анонім до ОДІН. Показати IP 6 Березня 2023 17:13
від перестановки додатків .як і зміни прізвища в нашій державі нічого не зміниться! яйця по 17гр за штуку .картопля по 27гр за кілог...і можна спати на бабусиному дивані напханому долярами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus