USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Виробники вина в Італії заявили про виноробну кризу

21 Березня 2024 06:42
Урожай винограду у 2023 році в Італії став найменшим за 76 років. Через що Італія у 2023 році виробила 38,3 мільйона гектолітрів вина, що на 23,2% менше порівняно з 2022 роком.

Про це йдеться у звіті Міністерства сільського господарства, продовольчого суверенітету та лісів для Генерального директорату з питань сільського господарства, передає Кореспондент.

Вказується, що причиною низької врожайності стали хвороби виноградної лози.

«Зокрема грибкове захворювання, викликане інтенсивними дощами, спричинило значне скорочення врожаю, особливо в центральній та південній Італії», – вказується у звіті.

Читати ще: У Великій Британії вперше за 50 років дозволять продавати вино у пінтах

Як зазначають експерти, поганий урожай спричиняє зниження експорту на базові ринки та зменшує рівень запасів.

Винороби 2024 рік прогнозують як важкий, і не виключають, що їм доведеться піднімати ціни на вино.

«Сьогодні, як ніколи, потрібен політичний вибір у середньостроковій та довгостроковій перспективі на користь якісної та структурної реформи. Йдеться про допомогу виноградникам, які вже давно стали символом Made in Italy», – кажуть представники галузі.

Раніше вчені зі США та Швейцарії створили «сомельє» зі штучним інтелектом. Мета – відрізняти якісне вино від підробки за тонкими відмінностями в концентраціях десятків сполук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus