USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виробництво та споживання молока в Україні. ТЕНДЕНЦІЇ

30 Липня 2013 18:00
Виробництво молока продовжує збільшуватися в Україні. Так, за попередніми прогнозами, до кінця року воно стане більшим на 2,4%. Це, мовляв, дасть змогу збільшити експорт на 5% і знизити імпорт на рекордні 22%, - повідомляє Regionews.ua.

Тож, аби подібна позитивна тенденція продовжувалася, Уряд і надалі надаватиме допомогу виробникам молока. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«В Україні від початку поточного року зберігається започаткована торік тенденція до зростання виробництва молока. Так, за півроку воно становило 5,5 мільйона тонн, що на відсоток більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, найбільше збільшилось виробництво кисломолочних продуктів – більш ніж на 11%, та сирів – майже на 7%. Мінагрополітики прогнозує, що подібна динаміка збережеться і до кінця року», − зазначив Микола Присяжнюк.

Так, до кінця поточного року виробництво молока всіма категоріями господарств збільшиться на 2,4% і становитиме 11,6 мільйона тонн. Це дасть змогу збільшити експорт і зменшити постачання імпортного молока.

«Очікується, що за результатами року за кордон буде експортовано до 1 мільйона тонн молока, що на 5% більше, ніж у 2012 році. Також суттєво знизиться імпорт – на 22%, до 0,3 мільйона тонн. Такі прогнози дають нам упевненість у тому, що державні програми підтримки галузі необхідно продовжувати», − повідомив очільник відомства.

Також Микола Присяжнюк наголосив, що разом зі збільшенням виробництва відбудеться і внутрішнє споживання. Так, середньорічне споживання молока та молокопродуктів населенням очікується на рівні 217 кілограмів на особу, що на 2,6 кілограма більше, ніж у 2012-ому році, - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus