USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Вирощену на Волині сотню фазанів випустили в дику природу

13 Жовтня 2022 23:02
На Волині на території мисливських угідь у дику природу 12 жовтня випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях Ново-Зборишівського лісництва. У Луцькому районі майже не залишилось цих птахів.

Про це розповів Суспільному головний лісничий Володимир-Волинського лісомисливського господарства Микола Іваницький.

З його слів, цьогоріч уже випускали більш як 500 птахів у мисливські угіддя, тож популяцію фазанів сподіваються відновити.

«Наближене до лісового середовище, є й лісові, і польові угіддя, тобто комбінований тип мисливських угідь. Фазан, випущений сьогодні, буде нормально почуватися, тут є кормова база і місце, де він може оселитися й розмножуватися», – каже лісничий.

Птахів вирощують в інкубаторах, а коли трохи підростають, то переселяють у вольєри. Нині тут – понад півтори тисячі фазанів, зазначив мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець. У віці від чотирьох до шести місяців птахів випускають у дику природу.
Читати ще: У лісництві на Волині випустили на волю 25 оленів та 200 фазанів

«Цей весь фазан, за винятком маточного поголів’я, має бути випущений в угіддя. Третій рік займаємося, але досвід вже є і справа просувається. Годуємо, робимо самі комбікорм, потім на зернові переводимо», – каже працівник господарства.
«За два роки на Волині випустили у природу приблизно 10 тисяч фазанів, цієї осені планують випустити ще п'ять тисяч, – розповідає мисливствознавець обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Каращук. – Працюємо над тим, щоб стовідсотково забезпечити потреби мисливських угідь області для наповнення фазаном. Фазанарій могтиме працювати на продаж на інші області, а нам за кілька років можна вийти на природне відновлення фазана у Волинській області».
Фазани у дикій природі на Волині вже приживаються і дають потомство. Полювати на них зараз не можна, зазначив Віталій Каращук і додав, що це дозволять після того, коли чисельність птахів буде достатньою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus