USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Високого чи екстремального забруднення річок на Волині екоінспектори не виявили

11 Вересня 2009 12:08
У серпні місяці 2009 року відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Волинській області проводив контроль якості поверхневих водойм області по річках Західний Буг, Стир, Гнила Липа, Луга-Свинорийка, Вижівка, Цир, Турія. Про це 11 вересня повідомляють «Волинські Новини».
 
За результатами досліджень по річці Західний Буг встановлено, що у створі села Литовеж (кордон з Львівською областю) перевищення гранично-допустимих концентрацій в порівнянні з нормативними для водойм рибогосподарського призначення по БСК5 в 1,53 раза; по фосфатах – у 5,88 раза.
 
У створі міста Устилуг (кордон з Польщею) БСК5 в 1,3 раза, заліза загальному в 1,4 раза; по фосфатах в 4,24 раза. У створі станції Ягодин (міжнародний автоперехід – міст кордон з Польщею) по залізу загальному в 1,44 раза, по фосфатах – у 3,24 раза.
 
Проводилися дослідження по річці Стир у створах спостережень міста  Берестечко ( кордон з Рівненською областю) та села Мерва (кордон із Львівською областю). За результатами досліджень встановлено, що в створі села Мерва концентрація по нітритах вище ГДК у 1,43 раза, по залізу загальному – в 1,97раза,  кальцію – в 1,19 раза. Створ міста  Берестечко – заліза в загальному в 2,2 раза та кальцію в 1,22 раза.
 
По річці Гнила Липа контроль проводився в створах вище та нижче випуску очисних споруд Горохівського ВУЖКГ та встановлено, що перевищень нормативів ГДК для водойм рибогосподарського призначення не виявлено.
 
По річці Луга - Свинорийка контроль проводився в створах вище та нижче випуску Локачинського ВУЖКГ. В створі вище випуску очисних споруд Локачинського ВУЖКГ виявлено перевищення  ГДК по азоту амонійному в 1,62 раза та заліза загальному в 1,93раза. У створі нижче скиду очисних споруд перевищення ГДК по азоту амонійному в 1,87 раза,  заліза – в 2,1раза.
 
По річці Вижівка контроль проводився в створах вище та нижче випуску очисних споруд Старовижівського та Ратнівського ВУЖКГ. У створі вище та нижче очисних споруд перевищень ГДК не виявлено. Після проведеня контролю по річці Цир нижче випуску очисних споруд Камінь-Каширського ВУЖКГ виявлено перевищення ГДК по залізу загальному в 1,23 раза. По річці Турія створ села Бузаки (при впаді в Прип’ять) – по залізу загальному в 1,63 раза.
 
Як інформує прес-служба Держекоінспекції, у загальному із проведених гідрохімічних показників досліджень поверхневих водойм області рівнів високого чи екстремального забруднення не виявлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Вересня 2009 17:22
екстрЕмального

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus