USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Виставка зброї, вітання та куліш: у Луцьку в музеї військової техніки влаштували свято до Дня захисників та захисниць. Фото

30 Вересня 2023 13:55
Напередодні Дня захисників та захисниць України, який вперше відзначатиметься 1 жовтня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки для воїнів провели свято патріотизму, бойового духу та козацької слави. Дійство організували Луцький національний технічний університет та Луцький педагогічний коледж за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Впродовж заходу гості свята мали можливість побачити зразки зброї часів Другої світової війни та козацької зброї 16-18 століття, самі взяти до рук метальні ножі та лук зі стрілами, а також скуштувати козацького куліша. На захід завітало чимало батьків з дітьми, які й самі в майбутньому хочуть стати захисниками та захисницями України.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що цього року День захисників та захисниць України вперше відзначається 1 жовтня, тому захід присвячений цьому дню.

«Ми маємо розуміти, що цей день дуже важливий для усіх українців. Немає таких слів вдячності, яких було б достатньо для того, аби оцінити подвиг наших захисників та захисниць, усіх тих, хто боронить нині Україну. З цими словами вдячності ми повинні прокидатися вранці і засинати ввечері, а протягом дня докладати максимум зусиль, щоб допомагати їм. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» з першого дня долучився до допомоги захисникам, робимо це сьогодні та робитимемо це до перемоги», – наголосила Катерина Шкльода.
Ректор Луцького національного технічного університету Ірина Вахович подякувала усім воїнам від колективу університету.

«Завдяки військовим, які захищають нас, ми маємо можливість працювати. Я дякую кожному воїну та батькам, які виховали їх патріотами. Сподіваюся, що наш університет буде наслідувати ці традиції. Впродовж нашої історії нас завжди утискали, на нас нападали, але ми завжди мали незламний дух та перемагали. Сподіваюся, що в цьому навчальному році ми будемо святкувати перемогу України над ворогом», – Ірина Вахович.
Директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук висловив переконання, що Україна переможе на фронті, але якщо ми не переможемо у головах, то зброю будуть брати до рук і наші правнуки. Тому він подякував усім, хто організовує та долучається до таких заходів. А голова суспільно-історичного клубу «Всесвіт», викладач педколеджу Анатолій Кравець від імені науковців та майстринь клубу подарував Олегу Ткачуку для військового музею прапор Українських січових стрільців.
Перед початком дійства військовий капелан Роман Мойсей закликав присутніх помолитися за Україну, за сім’ї тих, хто втратив своїх близьких на війні. Паралельно з усіма локаціями дійства зі сцени для воїнів та усіх присутніх влаштували концертну програму з патріотичними піснями.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Голосуємо! Показати IP 30 Вересня 2023 15:05
Плов з казаном тут як тут.
Лучанка Показати IP 30 Вересня 2023 18:00
На тому місці був військовий цвинтар, а до нього єврейське поховання. Сумно. 100 років пройшло- ніхто нічого не знає
Ізі Показати IP 30 Вересня 2023 18:02
В Першу світову гасили українці пекельне полум'я світової війни, і в Другу, і втретє хай навіки війна до пекла вернеться. А Україна процвітає.
Я Показати IP 30 Вересня 2023 18:05
Варто пам'ятати, що імперії зла розпадаються, а людям жити і планету берегти від воєн для нащадків. І пам'ятати про загиблих в усіх війнах, щоб те жахіття не повторювалося ніколи.
Лучанин Показати IP 1 Жовтня 2023 10:44
Гарний захід. Патріотизм потрібно розвивати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus