USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Витяг про місце проживання можна буде отримати в застосунку «Дії»

4 Листопада 2022 15:54
У «Дії» триває бета-тест послуги з надання електронної версії «довідки про прописку».

Як повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, незабаром послуга стане доступна всім користувачам. Це відбудеться вже з наступним оновленням застосунку.

«Ми працюємо над тим, щоб такої бюрократичної сутності, як «довідка про прописку», взагалі не існувало. А всю інформацію державні органи могли самостійно перевірити в реєстрах. Але поки витяг про місце проживання необхідний для отримання кожної четвертої державної послуги. Наприклад, якщо ви влаштовуєте дитину в садочок або школу, одружуєтесь, відкриваєте рахунок у банку, стаєте на військовий облік або виходите на нову роботу», – зазначив він.

Як отримати довідку про прописку в Дії – покрокова інструкція

Відкрийте застосунок «Дія».

Відкрийте меню «Послуги», «Довідки і витяги».

Перейдіть у вкладку «Витяг про місце проживання».

Натисність «Замовити довідку».

Чекайте на отримання PDF-файлу.
Останні оновлення застосунку «Дія»

В середині жовтня «Дію» було оновлено, тепер послуга з надання довідки внутрішньо переміщеної особи працює стабільніше і заявки обробляються швидше.

А з початку минулого місяця українці можуть купити військові облігації в застосунку «Дія» та допомогти економіці країни під час воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 5 Листопада 2022 06:38
Нічого що "прописки" в Україні не існує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus