USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Витрати луцької казни скоротять на 17 мільйонів

15 Квітня 2014 16:47
Бюджет Луцька зменшать майже на 17 мільйонів гривень. Зокрема, у першу чергу від «економ-режима» постраждають бюджетники міста – вчителі та лікарі.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 15 квітня.

«Ситуація в державі складається таким чином, що ми вимушені зменшувати обсяги видатків з місцевого бюджету. Загалом його слід скоротити на 16,9 мільйона. Також зменшать доходи бюджету розвитку міста. Цей «кошик» не отримає з держбюджету 40 мільйонів гривень», - зауважив Микола Романюк.

У зв’язку з цим, обранці громади скоротили незахищені видатки на 17,5%, а це, зі слів очільника міста - 1,25 мільйона гривень. Зокрема, витрати на утримання парку автомобілів міської ради скоротили на 50%.

Так, працівникам бюджетної сфери відтепер знімуть доплату за престижність. У цілому фонд оплати праці зменшать майже на 980 тисяч гривень. Не будуть проводити ремонти приміщень, зменшать видатки на оплату послуг зв’язку. Тож, загальна сума економії сягне 670 тисяч гривень.

Однак скорочень бюджетників не передбачається.

Варто зазначити, що більшість обранців громади вважають такий проект рішення погано підготовленим та таким, що «суперечить моральним нормам».

«Не беріть гріха на душу, не голосуйте за зрізання зарплати вчителям та лікарям», - звернувся до колег депутат міськради Андрій Осіпов.

Однак, 32 депутати усе ж підтримали запропоновані зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 15 Квітня 2014 17:32
Які там вчителі?! Треба пам'ятник бандері ставити і бандерштат провести.
роман Показати IP 15 Квітня 2014 17:35
спочатку зніми премії та надбавки працівникам виконкому та ради а то придумав 70-100 відсотків де це бачено. Ганьба.
Семен Показати IP 15 Квітня 2014 17:37
Хочу обратно в СССР. 3 копейки стакан газировки. 20 копеек буханка хлеба. Зарплата вовремя! Троллейбус 4 коп, штраф за безбилетный проезд 1 рубль.
ВОНО до Семен Показати IP 15 Квітня 2014 17:44
за анекдот 5 лет, за недовольство мудрым руководством моно и 15 отгрести
Семен до ВОНО Показати IP 15 Квітня 2014 17:51
власть хамить научились во время перестройки. Был такой период -ПЕРЕСТРОЙКА!
вчитель Показати IP 15 Квітня 2014 19:07
а ми все віримо і чекаємо...в той час коли бізнес кричить, а реальної допомоги немає, тільки з бюджетників останню шкіру здерти!!!!!!!!! ТО БЕРІТЬ І ЇЖТЕ ВЖЕ ЯКЩО В ТАКИЙ ЧАС БІЛЬШЕ НЕМА КОГО ДОЖАТИ! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ПОЛІТИКАМ, ДЕПУТАТАМ І ВСІМ, ХТО ТАК ЩИРО ПЕРЕЖИВАЄ ЗА УКРАЇНСЬКИЙ ПРОСТИЙ ЛЮД! САМЕ ЦЬОГО МИ ЧЕКАЛИ!
Виборці Показати IP 16 Квітня 2014 17:02
Шановні депутати! Положіть свої мандати! Перестаньте ними теліпати! Бо не будем за вас голосувати! Не приходьте в школи більш агітувати! Бо нема грошей, щоб за вас голосувати! Рівно стільки ж на скільки ви вирішили зекономити на вчителях- вони зекономлять на ваших дітях! Шановні педагоги! Прийміть співчуття та найкращі побажання на пасхальні дні від народних обранців.
Вчителька Показати IP 17 Квітня 2014 19:03
Хай тепер тільки спробують у міськраді змушувати вчителів своїми телефонограмами *добровільно* брати участь у мітингах та урочистостях, створюючи масовку. Ганьба такій міськраді і таким депутатам! Зажрались ви, хлопці та дівчата, далі вже нема куди.
Лана, бібліотекар Показати IP 26 Квітня 2014 21:54
Саме більше 30 % мають зняти з працівників культури, зокрема, з нас, бібліотекарів. Чому так багато? А мер міста пан Романюк нехай скоротить свою свиту. При всіх мерах до нього такого великого штату, як при ньому ще не було. Зайняв на вулиці Лесі Українки колишній Будинок побуту, зроблено шикарний ремонт, поставлені комп'ютери, набрані великі штати з кругленькими окладами, а жити краще ми не стали. Хіба це справедливо? . На культуру завжди виділялось найменше фінансів, тому і така культура в Україні. Якщо бути справедливим, то потрібно всім зняти по 30% , тобто, меру, його чиновникам, міліції, суддям, прокурорам.Цікаво, що вони будуть вам казати? Ви ж за справедливість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus