USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вивели в офшори 4,4 млрд: екскерівництву Дельта Банку оголосили підозру в розкраданні

23 Грудня 2019 21:27
У понеділок, 23 грудня, колишньому голові ради директорів АТ «Дельта Банк», заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю оголосили підозру в розкраданні 4,4 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ. Правоохоронці встановили,що посадові особи банку незаконно виводили грошові активи в особливо великих розмірах.

За схемою вони протягом 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб’єкта господарської діяльності. Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

У той же час посадові особи АТ «Дельта Банк» для прикриття такої незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи і вносили неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему.

Такі дії стали підставою для визнання АТ «Дельта Банк» неплатоспроможним і була введена тимчасова адміністрація. Згідно з висновками судово-економічних експертиз були підтверджені завдані посадовими особами АТ «Дельта Банк» збитки в сумі 4,4 мільярда гривень.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Дельта Банк» 2 жовтня 2015 року. У лютому 2017 року ГПУ вручила керівництву «Дельта Банку» підозру в розкраданні 1,7 мільярда.

За оцінками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, орієнтовна сума втрат кредиторів в результаті доведення до банкрутства «Дельта Банку» за попередніми оцінками складе не менше 24,5 млрд гривень.

У лютому 2018 року Генеральна прокуратура України оголосила в розшук одного з керівників АТ «Дельта Банк», підозрюваного в розтраті коштів банку на суму понад 1,118 млрд гривень.

Після двох із половиною років судів НБУ домігся погашення заборгованості на 924,22 млн грн за кредитом рефінансування збанкрутілого «Дельта Банку». У рахунок погашення було передане заставне майно – облігації Державної іпотечної установи. Тепер же борг зменшився до 4,89 млрд грн.

Північний апеляційний суд Києва заарештував активи власника «Дельта Банку» Миколи Лагуна на 691 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus