USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виверження вулкана на Ла-Пальмі: стало відомо про першого загиблого

14 Листопада 2021 13:53
На острові Ла-Пальма внаслідок виверження вулкана Кумбре-В'єха, яке триває майже два місяці, вперше загинула людина.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на газету El Mundo.

За даними видання, загинув 72-річний місцевий мешканець. Чоловік прибирав вулканічний попіл з даху будинку у південній частині острова, коли споруда обвалилася під вагою попелу.

Тіло без ознак життя було виявлено під завалами будівлі. Проте ще потрібно встановити, що спричинило смерть: падіння з висоти або задуха через токсичні гази з вулкана.

Як зазначається, район, де стоїть будинок жертви, розташований за два кілометри від Кумбре-В'єхи. Лава дивом не спалила в ньому будинки. Однак стовпи попелу тут піднімаються до 20 метрів заввишки, покриваючи все довкола.
Нагадаємо, виверження вулкана Кумбре-В'єха почалося 19 вересня і продовжується досі. Із небезпечних районів було евакуйовано близько семи тисяч людей.

На початку листопада на острові стався землетрус магнітудою 5.0 – найпотужніший з початку виверження Кумбре-В'єхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus