USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Виверження вулкана в Ісландії: на місці відкрилися дві нові тріщини

5 Квітня 2021 21:08
На схилах вулкана Фаградальсф’ялл поблизу Рейк’явіка, виверження якого почалося 19 березня, відкрилися дві нові тріщини.

Як пише Європейська правда, про це повідомляє ісландський мовник RUV.

Перша нова тріщина довжиною близько 200 метрів відкрилася орієнтовно опівдні 5 квітня.

За деякий час Ісландська метеорологічна служба повідомила про ще одну, меншу тріщину, довжиною в кілька десятків метрів.

Ніхто з туристів, які на той час спостерігали за виверженням, не постраждав.

Рятувальники перекрили доступ до цієї зони, науковці досліджують її з повітря.

Виверження не становить загрози для населених пунктів.

Нагадаємо, Фаградальсф’ялл, що на півострові Рейк’янес, приблизно за 30 кілометрів на південний захід від столиці, прокинувся в середині березня 2021 року. Це перше його виверження за близько 800 років.

Науковці кажуть, що він може вивергати лаву роками. Місцина дуже швидко стала популярною, туристи почали сюди приїжджати десятками і сотнями. Вулкан відвідали вже понад 10 тисяч туристів. Тут роблять видовищні фотографії та відео, насолоджуються незвичайним явищем та смажать на лаві сосиски.

Щоб впоратися з накопиченням відвідувачів, влада Ісландії влаштувала 3,5-кілометрову пішохідну доріжку до місця виверження та патрулює територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus