USD 39.80 40.08
  • USD 39.80 40.08
  • EUR 39.80 40.08
  • PLN 9.85 10.00

«Визначтеся нарешті, чи ви за Україну», – волинський нардеп до священників Московського патріархату

30 Березня 2022 13:41
Російська православна церква навіть на Волині обрала вичікувальну позицію, незважаючи на війну. Вона не є правильною, впевнений нардеп Ігор Гузь. Адже народ України бачить чітко, що Кирил та московська релігійна система перебувають у структурі пропагандистської системи та є залученими до гібридної війни Росії.

Про це він розповів у прямому ефірі телерадіомарафону на «Аверсі».

За його словами, священникам та парафіянам московських храмів на Волині, які за Україну, потрібно вже ухвалювати рішення. Так, до цього йшли довго, але народ це привітає.

«Не потрібно чекати закінчення війни, тому що навряд чи після неї хтось буде про це розмовляти, може початися найгірша історія, коли все буде зроблено швидко», – сказав парламентар.

«Хочу звернутися до всіх парафіян, священників Московського патріархату. Ну ви не бачите, що робить Москва сьогодні? Ваша церква сьогодні благословляє вбивства українців!

Читати ще: Дві волинські парафії перейшли у ПЦУ

Ну чого ви чекаєте? Що ця війна закінчиться і розпочнеться найгірша історія, коли вже ніхто не буде розмовляти? Мені цього теж не хотілося б. Мені хочеться, щоб люди сьогодні зрозуміли, що треба в мирний спосіб переходити до ПЦУ. Це така ж церква, тільки вона не підпорядковується Москві, а, як і більшість православних церков, – Константинополю.

Я хотів би, щоб сьогодні цей процес розпочався добровільно. Це було б нормально, коли у своєму селі, містечку чи місті Луцьку люди свідомо ухвалювали рішення і переходили», – наголосив нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Vasyl Показати IP 30 Березня 2022 15:07
Потрібно розірвати абсолютно всі відносини з московською екстриміською організацією гундяєва. Є ж архієпископ Константинополя Варфоломій. Якого біса наша православна церква повинна підкорятися московському?!
УПУ Показати IP 30 Березня 2022 18:04
За Україну, але в неканонічну пцу не підемо.
Парафіянин Показати IP 30 Березня 2022 18:20
Я хрещений в УПЦ Московського патріархату, мене батьки охрестили, молюся Богу, ходжу в храм в неділю. Мої друзі з московського патріархату стоять в обороні ЗСУ боронять свою землю... А верхівку Московського патріархату хай Бог судить по ділам їх. Причом тут прихожани і майно прихожан. Якщо, московські попи зрадники, хай СБУ з доказами, робить те що має робити... А створювати міжособний конфлікт в Україні, підчас військового стану, це кримінальна відповідальність...
Доросині Показати IP 31 Березня 2022 07:48
А коли жінки з МП ходять по селу і кричать, що прийде пукін і порядок наведе, це нормально? Гнати в шию таких.
Доросині Показати IP 31 Березня 2022 07:49
Марія Никитюк і Валентина Єфімчук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus