USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Визначили, коли невакциновані можуть повторно захворіти на Covid-19

6 Жовтня 2021 07:20
Невакциновані люди можуть повторно заразитися коронавірусною інфекцією через три місяці після одужання від Covid-19.

Імунітет після зараження є короткочасним, заявили науковці з Єльського університету й університету Північної Кароліни, пише Gazeta.ua з посиланням на Medical Express.

«Усім, хто заразився природним шляхом, варто зробити щеплення після одужання. Попередня інфекція сама по собі може дати замало захисту. Як і зі звичайною застудою, з року в рік ви можете знову заражатися тим самим вірусом», – заявив професор біостатистики та провідний автор дослідження Джеффрі Таунсенд.

Вчені проаналізували шість типів коронавірусу, якими хворіє людина, та дійшли висновку, що імунний захист після Covid-19 удвічі коротший за інші ендемічні коронавіруси, якими можна заразитися. Інфікування в ендемічних умовах із найбільшою імовірністю відбудеться у період від третього до 63-го місяця після максимальної імунної відповіді. У середньому цей показник становить 16 місяців.

Як повідомляли, ефективність вакцини Pfizer в запобіганні зараженню Covid-19 знижується з 88% до 47% через шість місяців після другої дози. Людям з ослабленим імунітетом рекомендують бустерні дози Covid-вакцинами Pfizer і Moderna.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus