USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Взяли під варту чоловіка, який намагався через Ягодин провезти нарковмісні таблетки

5 Березня 2020 12:51
На Волині взяли під варту підозрюваного у контрабанді із Євросоюзу до України прекурсорів, призначених для підпільних нарколабораторій.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками УСБУ в області та прикордонниками у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» затримано громадянина, який намагався ввезти в Україну таблетки із вмістом псевдоефедрину, повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Слідство з’ясувало, що це – чергова партія прекурсорів, з яких виготовляють психотропи у підпільних нарколабораторіях. Усього зафіксовано контрабанду майже 5000 таких таблеток.

Під час обшуків у лабораторії на території Рівненської області та в оселях фігурантів (а до організації наркобізнесу, на думку слідчих, причетні мешканці Волині та Рівненщини) вилучили майже кілограм прекурсору, обладнання для синтезу метамфетаміну, а також готові психотропні речовини.

Окрім того, вилучено пістолет «Беретта» з боєприпасами та бойові гранати Ф-1 та РГН.

Затриманому на кордоні громадянину повідомлено про підозру в контрабанді прекурсорів у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 305 КК України). Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів.

Після проведення відповідних експертиз та слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення підозри іншим фігурантам кримінального провадження у вчиненні злочину з кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в складі організованої злочинної групи.

Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus