USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Взяли води і їжі на три дні»: російські солдати втекли до лісу, коли в них зламалася техніка

2 Березня 2022 16:22
Володимир Путін розраховував захопити Україну за три дні. Саме такий запас провізії він роздав своїм солдатам, коли відправив їх воювати на українську землю.

За наказом вищого керівництва РФ, у загарбників забрали телефони і документи, видали їжі та води на три дні й відправили воювати з Україною, йдеться в черговому відео СБУ з допитом ворожого окупанта.

Полонений розповів, що на територію України потрапив із російсько-білоруських навчань. Вирушивши сюди, бійці взяли з собою запасів лише на три дні, адже через такий час збиралися повернутися в табір.

«Мої батьки не знають, де я. 24 лютого в мене забрали телефон і документи. На території України нині триває війна. Мирних жителів розстрілюють і вбивають, бомбардують міста, руйнують дитячі садки, школи, лікарні», – сказав він.

Полонений російський солдат зазначив, що не усвідомлював те, що чинить злочини проти мирних жителів, додав, що до дій армії РФ на території України ставиться максимально негативно та не бажає воювати проти українців.
Також пригадав, як потрапив у полон: «Наступного ж дня зламалася машина. Колона пройшла повз, ніхто не допоміг. Пролунав вибух, ми втекли до лісу, там переховувалися. Четвертого дня наткнулися на екіпаж територіальної оборони, намагалися заховатися від них у лісі. Вони нас наздогнали і запропонували здати зброю, пообіцяли, що нічого не буде. Ми добровільно здали зброю та здалися в полон. До мене поставилися дуже добре: надали першу медичну допомогу, напоїли та нагодували».

Наостанок полонений зазначив: хотів би, щоби громадяни Росії вийшли на протести, адже потрібно припинити війну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus