USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я не вірю світові після того, як ми побачили, що відбувається в Україні», – Зеленський

17 Квітня 2022 19:22
Володимир Зеленський заявив, що Україна не має наміру віддавати території на сході країни заради закінчення війни з Росією. Він наголосив, що українські військові готові битися з росіянами на Донбасі.

Про те, що Україна не має наміру поступатися частиною своїх територій, аби досягти миру з державою-агресоркою, український лідер розповів в інтерв’ю CNN, повідомляє 24 канал.

Зеленський наголосив, що Україна не хоче віддавати територію у східній частині країни, щоб припинити війну з Росією, а українські військові готові боротися з російськими військовими на Донбасі. Ця битва, за словами глави держави, може змінити перебіг війни.

Читати ще: Будуть важкі бої, наші війська почали рух, – Арестович про новий етап війни

«Ось чому для нас дуже важливо не дозволити їм стояти на своєму, тому що ця битва... вона може вплинути на хід всієї війни. Тому що я не довіряю російським військовим і російському керівництву», – заявив президент.

Зеленський додав, що в України немає ніяких гарантій, що Росія не спробує знову захопити столицю, якщо їй вдасться захопити Донбас.

«Тому ми розуміємо, що, те що ми їх відбили, і вони пішли, і вони тікали від Києва – з півночі, з Чернігова і з цього напрямку – це не означає, що якщо їм вдасться захопити схід, вони не прийдуть далі до Києва», – пояснив політик.

За словами президента України, він не вірить світу. «Я не вірю світу. Ми не віримо словам. Після ескалації Росії ми не віримо нашим сусідам», – зауважив він.

«Єдине, у що ми віримо – у самих себе, у наших людей, у наші Збройні сили. Ми також віримо, що країни підтримають нас не лише на словах, а й на ділі», – сказав глава держави.

Говорячи про переговори з Росією, Зеленський зазначив, що «якщо можливість говорити є, то ми говоритимемо, але не на підставі російського ультиматуму».

За його словами, чим швидше така розмова розпочнеться, тим менше людей загинуть, але поки що шанси на переговори тільки падають, вважає президент.

«Шанси зменшуються щодня. Подумайте про Бучу, Волноваху, Бородянку, Маріуполь. Настає час, коли ніхто не хоче говорити. Наше суспільство не хоче, щоб ми продовжували переговори», – сказав Зеленський.

Як ми писали, російські загарбники готуються до наступу на сході України. Окупанти продовжують ракетно-бомбові удари по Маріуполю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1+1 Показати IP 18 Квітня 2022 01:16
Европа стурбована та занепокоена
Іра до 1+1 Показати IP 18 Квітня 2022 08:11
Після Бучі ще Європа "нажахана"
Морік Показати IP 9 Червня 2022 19:52
Треба було просто куйлу з Європи почати , щоб не були так стурбовані і нажахані, але у випадку , якщо нас не підтримає світ , то Євросоюз наступний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus