USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Я винен, а цигани не винні». Лучанина судять за побиття і пограбування військового

19 Лютого 2024 22:22
Ця судова справа тягнеться ще з 2020 року. За матеріалами слідства, на військовослужбовця напали й відібрали телефон. Один з обвинувачених навідріз відмовляється визнавати вину. Мовляв, просто опинився не в тому місці не в той час, а захисника тоді пограбували особи ромської національності.

Цю справу про розбій розглядають у Луцькому міськрайонному суді вже по другому колу. Першого разу кримінальне провадження закрили, бо після оголошення лучанину підозри закінчився строк досудового розслідування. Прокуратура подала апеляцію і справа повернулася на розгляд у Луцький міськрайонний суд, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

До чергового засідання в режимі відеоконференції долучилися потерпілий, який нині на військовій службі, та один із захисників обвинуваченого. Другий адвокат обвинуваченого та його підопічний з’явилися в суд. Але оскільки інтернет-зв'язок залишав бажати кращого, а обвинувачений у розбої погоджується на розгляд справи лише з обома адвокатами, суддя задовольнив клопотання перенести засідання.

Лучанин, який опинився на лаві підсудних, розповів свою версію подій: «Я в кафе сидів неподалік від них. Вони зробили своє чорне діло за 400 метрів від закладу, прийшли назад у кафе, десь там був той потерпілий, і в кінцевому результаті вийшло, що я винен, а цигани не винні. Я до того діла жодного стосунку не маю».

Чоловік переконує, що опинився не в тому місці не в той час. Мовляв, у привокзальному кафе до нього та його знайомого підсіли особи ромської національності.

«До нас підсіли цигани. Десь 15 хвилин сиділи. Вони відлучалися десь, із кимось сперечалися, про АТО говорили. Потім відлучилися на 20 хвилин, прибігли назад, укупі мали три чи чотири телефони, пропонували купити. Я сказав, що в мене є телефон, такої потреби не маю», – пригадав обвинувачений.
Читати ще: Вилучили 90 тисяч у валюті: сім років судять екскерівника волинської ДАБІ, який брав хабарі через посередників

Через п’ять місяців йому оголосили про підозру в розбої. Своєї вини не визнає. За його словами, пішов із кафе в інший бік, а не туди, де стався напад.

У прокуратурі розповіли, що обвинувачений лучанин – один із тих, хто, за версією слідства, напав на військового. Іншу особу досі не встановили. Додали, що чоловік двічі судимий за грабіж.

«Триває судовий розгляд у кримінальному провадженні про вчинення за попередньою змовою групою осіб з невстановленою досі особою, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, розбою. Один із цих чоловіків постав перед судом. Він раніше був двічі судимий. Побили громадянина і відібрали в нього мобільний телефон», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Справу продовжать слухати у суді, коли другий захисник обвинуваченого завітає у зал засідань власною персоною. Тоді й допитають потерпілого.

Якщо вину обвинуваченого доведуть, то йому загрожує до 10 років за ґратами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus