USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ядерну угоду Росії та Угорщини ЄС може заблокувати

23 Лютого 2015 15:33
Європейський Союз може накласти вето на угоду між Російською Федерацією та Угорщиною щодо будівництва двох енергоблоків атомної електростанції «Пакш».

ЄС може заблокувати контракти через побоювання, що Будапешт виступить проти розширення антиросійських санкцій.

Новину передає «Преса України» посилаючись на матеріали «Financial Times».

Підкреслюється також, що побоювання ЄС викликані і тим, що деякі пункти ядерної угоди Угорщини з РФ були засекречені.

Зазначається, що наразі російсько-угорську угоду вивчають два європейських агентства. Одне з агентств, а саме «Євратом», поки що не дало згоди на постачання палива на АЕС «Пакш».

Зокрема, контрактом цікавиться і Єврокомісія. Вона перевіряє легальність укладання угоди з «Росатомом» без проведення тендеру.

У Брюсселі побоюються, що рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана не проводити тендер викликане його тісними зв'язками з Росією, які можуть призвести до того, що Угорщина виступатиме проти введення нових санкцій щодо РФ. Крім того, раніше прем'єр Угорщини вже критикував ЄС за прагнення ізолювати Росію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у грудні 2014 року Угорщина й Росія підписали контракт на будівництво двох енергоблоків атомної електростанції «Пакш». Вартістю проекту становить 12 мільярдів євро.

Наголошувалося, що Москва надасть Будапешту кредит розміром до 10 мільярдів євро для реалізації проекту. Гроші мали піти на оплату робіт, послуг з проектування, поставок обладнання, будівництва і введення в експлуатацію енергоблоків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 18:52
По чучуть і той ***....до і ес купить
Дончанин Показати IP 23 Лютого 2015 21:05
"Європейський Союз може накласти вето на угоду між Російською Федерацією та Угорщиною щодо будівництва двох енергоблоків атомної електростанції «Пакш»", а Венгрия может выйти из ЕС. Между прочим, Венгрия выступает против призыва Украиной этнических венгров и поблагодарила власти ЛНДР за то, что они отпустили без всяких условий венгров, которых пригнали на восток Украины и которые просто напросто сдались, а не стали воевать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus