USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Yahoo! і Microsoft створять спільний пошуковик

7 Грудня 2009 12:57

Дві компанії, що не змогли провести злиття навесні минулого року, вирішили створити спільний пошуковик, щоб скласти конкуренцію Google.
Yahoo! і Microsoft підписали угоду про створення нового пошуково-рекламного сервісу. Про це йдеться у спільній заяві двох компаній. Перша інформація про те, що Yahoo буде використовувати на своїх сайтах Bing пошуковий сервіс Microsoft, з\'явилася в липні поточного року.
«Yahoo! і Microsoft вітають широку підтримку цієї угоди з боку ключових гравців рекламної індустрії та висловлюють сподівання на те, що операція завершиться на початку 2010 року», - заявили в компаніях. Сторони стверджують, що операція спрямована на створення більш сприятливого середовища для широких користувачів, а також рекламодавців і видавців.
Нагадаємо, навесні минулого року ринок був вражений переговорами про злиття Yahoo! і Microsoft. Втім, ця операція зірвалася. Пізніше Yahoo! заявляла, що розраховує щорічно отримувати близько 500 мільйонів доларів операційного прибутку, крім того, компанія отримає 200 мільйонів доларів за рахунок економії бюджетних витрат – інформує ТСН.
З огляду на це, експерти вважають, що операція зі створення нового пошуковика спрямована на потіснення лідера в галузі Інтернет-пошуку, компанії Google. У листопаді минулого року провалився договір з рекламної угоди між компаніями Google і Yahoo! після того, як Google відмовилася від спільних планів під тиском антимонопольних органів СШП і рекламодавців.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сурогат Показати IP 7 Грудня 2009 15:14
вже уявляю яке це буде лайно...
seal Показати IP 7 Грудня 2009 15:19
Не думаю, що їм вдасться швидко скласти конкуренцію Google. Адже, на сьогоднішній день це найпотужніший пошуковик. Навіть термін "прогуглити" міцно увійшов у широкий вжиток серед користувачів Інтернету. Хоча, чим більше пошуковиків, тим краще. Це стимулює здорову конкуренцію, а значить і якість наданих послуг.
Roma Показати IP 7 Грудня 2009 16:29
Google їхм не наздоганти...Хіба перекуплять Google

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus