USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Yahoo! та Microsoft об’єдналися проти Google

29 Липня 2009 18:03
Компанії Microsoft і Yahoo! домовилися про партнерство в області пошукових технологій. Про це повідомляють «Волинські Новини».
За умовами нової операції, Yahoo! замінить свій пошуковий сервіс на пошуковик Bing, розроблений Microsoft, і концентруватиметься на продажі реклами. За даними журналістів, офіційно про угоду буде оголошено в середу, 29 липня. Фінансові деталі партнерства не розголошуються, – пише The Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела.
Yahoo! продаватиме рекламні майданчики не тільки на сторінках свого порталу, але і на деяких сайтах Microsoft. В рамках партнерства кожна зі сторін концентруватиметься на своїй області операції, що, найімовірніше, означає відмову Yahoo! від подальшого розвитку власних розробок в області пошуку.
Джерела газети зазначають, що основною метою операції є конкуренція з компанією Google – лідером в області інтернет-реклами, – інформує сайт ТСН.
1 лютого 2008 року Microsoft розпочала спробу ворожого поглинання Yahoo!, запропонувавши акціонерам порталу продати свої акції за 44,6 мільярда доларів. Тривалі переговори, протягом яких сторони то підтверджували свій інтерес до операції, то відмовлялися від неї, призвели до звільнення творця Yahoo! Джері Янга з посади гендиректора компанії. Також Microsoft відмовилася від покупки як порталу цілком, так і пошукового сервісу окремо.
На початку червня 2009 року Microsoft представила свій новий пошуковий сервіс Bing, який зміг трохи більше ніж за два тижні захопити 12 відсотків пошукового ринку США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus