USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Як 5G впливає на здоров'я людини: вчені провели експеримент з рибами

9 Липня 2020 23:38
Бездротова технологія п'ятого покоління або 5G, яку почали використовувати у світі в 2019 році, має вплив на здоров'я людини.

Проте, згідно з висновками американських дослідників, цей вплив є не значним, пише Gazeta.ua.

Вчені провели експеримент з рибами і виявилося, що випромінювання 5G має «скромний» вплив на слух. Автори роботи дослідили використання ембріонів рибок даніо, модельного організму, часто використовуваного для виявлення взаємозв'язків між екологічними факторами і біологічними системами.

Подібні процеси розвитку є у рибок даніо і людини, і вони схожі на геномному рівні, що означає, що дослідження даніо можуть бути легко застосовані до людей. У дослідженні науковці піддавали ембріони рибок даніо протягом двох днів радіочастотному випромінюванню 3,5 ГГц, частоті, зазвичай використовуваної стільниковими телефонами з підтримкою 5G. Вони не виявили істотного впливу на смертність, на те, як утворюються ембріони або поведінкову відповідь ембріонів на світло. Вони знайшли скромний вплив випромінювання на тест, який вимірює реакцію ембріонів на раптовий звук. Природу цієї відмінності автори роботи будуть досліджувати окремо.

«Виходячи з нашого дослідження, ми не думаємо, що 5G-випромінювання настільки шкідливо. Це переважно доброякісна технологія», – заявив науковий співробітник, що працює в лабораторії Робін Тангей в штаті Орегон, Субхам Дасгупта.

Нагадаємо в Україні електронна петиція до Президента із вимогою заборонити впровадження 5G набрала 25 459 голосів із необхідних 25 тис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 10 Липня 2020 09:31
Багато де палять ті вишки з 5g і люди там не дурніші . І нам вони не потрібні.з нас і чорнобиля вистачає....
ABC до А Показати IP 12 Липня 2020 15:30
Тобі Чорнобиля точно вистачило. Вплив видно неозброєним оком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus