USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як бійці 51 ОМБ утримували Савур-Могилу, - офіцер з Волині

13 Серпня 2014 21:00
Українські солдати на Сході зараз не мають жодних ілюзій з приводу того, хто проти них воює та вбиває: по суті, триває російсько-українська війна, розв'язана російськими інтервентами, і українські солдати .

Про це розповів лейтенант, командир механізованого взводу 51 Окремої механізованої бригади Андрій Хілінський, мешканець Володимира-Волинського, - повідомляє «Вголос». Командир зараз проходить лікування у Луцькому військовому госпіталі після поранення.

«Українські солдати, які зараз воюють на Сході, давно зрозуміли очевидну істину та усвідомили її. Ми маємо справу не стільки з сепаратистами, скільки з російською інтервенцію проти України. Це - новітня російсько-українська війна. Хіба сепаратисти придбали «Град», танки й артилерійські установки на «Сландо» чи «Аукро»? Коли ми поїхали на Савур-могилу, наша частина була оточена в кільце. Поранені, в тому числі і я, не могли тривалий час виїхати з зони бойових дій, бо нас обстрілювали. Наша зведена оперативно-тактична група утримувала Савур-могилу з 9 вечора 28 липня до 4 ранку 29 липня. І в той час, коли хлопці утримували Савур-Могилу, по нас вівся артилерійський обстріл з російської території. А від Савур-могили до російського кордону 6 чи 7 кілометрів. Били по нас потужно. З артилерії. І це не були ДНР чи ЛНР, це були навчені російські військові!», - розповів про свої враження із зони бойових дій Андрій Хілінський.

Також він відзначив, що в українських солдатів на Сході немає ніяких ілюзій про Росію і росіян як «братній, дружній» народ:

«Якщо навіть в когось були колись схожі думки, то вони давно зникли. Бо всі ми чудово побачили, хто з нами веде війну, хто вбиває українців. Це загарбницька брутальна агресія Росії. Найгірше ж у ній те, що вона прихована для всього світу і подається так, ніби Москва тут ні до чого», - наголосив офіцер.

Нагадаємо, 28 липня внаслідок запеклих боїв підрозділи Збройних Сил України зайняли стратегічну ключову висоту на кордоні Луганської, Донецької та Ростовської області Росії - Савур-Могилу. Під Савур-Могилою загинули волиняни: 19-річний житель селища Голоби Станіслав Максимчук, 21-річний лучанин Артем Карабан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ЛУЦЬК Показати IP 13 Серпня 2014 21:58
СЛАВА ГЕРОЮ!!!!!ПУТІНЗДОХ
Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 01:18
19 л шо там забув
Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 02:30
коментар було видалено
віра Показати IP 14 Серпня 2014 07:24
ВН видаляйте сепаратистів!!!! Слава Украіні! Героям слава! Героі не вмирають!
Дончанин Показати IP 14 Серпня 2014 07:52
коментар було видалено
Анонім до Дончанин Показати IP 14 Серпня 2014 07:55
С Псаки советуется Байден. С Байденом - поропетр. Субординация-с...
Волиняка Показати IP 14 Серпня 2014 09:30
Звідкіля взялось те чмо "Дончанин"?В донецьку нема інтернету,а це якесь Х****О пригрілося,і обсирає всіх,умнік колорадський!
гість Показати IP 14 Серпня 2014 09:41
Мете тішить те, що тролі марнують свій час - їхні коменти видаляються, їм ніхто не відповідає, і їм доводиться самим з собою вести переписку:))) А, ну ще сто разів виходити з нету, заходити знов і кожен раз ставити собі плюсик:) Тьху, ну і робота:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus