USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ДКП «Луцьктепло» розраховується з боргами

5 Грудня 2015 13:37
Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» досі в борговій ямі, хоча за два місяці владці звітують про позитивну тенденцію погашення боргів.

Втім, зменшення заборгованості на 5,9% не рятує підприємство, адже борг перед НАК «Нафтогаз України» досі обраховується у десятки мільйонів гривень.

Окрім того, людям боргують зарплату й комунальники не мають обігових коштів.

Про це йшлося під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу у режимі відеоселектору за участю голів райдержадміністрацій, міських, міст обласного значення, в приміщенні овального залу обласної ради 4-го грудня.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев прокоментував ситуацію, мовляв, позитивну динаміку погашення боргу не помітити неможливо.

«На 1 грудня борг перед НАК «Нафтогаз України» складає 39,6 мільйона гривень, проте є позитивна динаміка зменшення боргу. Для прикладу, у жовтні борг складав 42,1 мільйона гривень, за станом на сьогодні ж, – 39,5 мільйона – заборгованість за електроенергію», – повідомив Яковлев.

Зі слів Тараса Яковлева, окрім боргів за газ та електроенергію, є ще одна проблема – відсутність обігових коштів.

«Ми більшість коштів віддаємо за борги за газ, а обігових коштів не вистачає, тому це створює проблеми в роботі підприємства», – сказав чиновник.

Він же додав, що ситуація складна й у колективі, адже людям не виплачують належно зарплату. Зі слів Яковлева, нещодавно виплатили 20 мільйонів гривень, це заборгованість за серпень-вересень, і тепер приступають до оплати за жовтень.

До слова, перед тим, як Тараса Яковлева затвердили на посаду першого заступника Луцького міського голови, він розповів про своє бачення вирішення проблеми ДКП «Луцьктепло». Зі слів посадовця, який курує напрямком ЖКП в місті, необхідно модернізувати підприємство та переглянути штат. Натомість, наразі Яковлев підтвердив те, що у нього немає стратегічного та послідовного плану розвитку ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фотін Показати IP 6 Грудня 2015 14:39
Ото обрали..... Міський голова розказував про стратегію розвиткуміста... А після виборів , що запропонував людей котрі вже керували містом і довели його до такого стану.Так щей неуявляють як вивести підприємство з кризи. Аможе це перші кроки до приватизації комунального підприємства групою Континіум
Слава з народу Показати IP 6 Грудня 2015 14:53
"Нові" заступники, аж смішно.... Нічого не змінилось, вовки в овечій шкурі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus