USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку розповіли, як емігрувати до США, та про шахрайства з «зеленою картою»

19 Червня 2015 13:38
Шанс емігрувати в Сполучені Штати Америки – це виграти лотерею від Державного Департаменту США і отримати «Зелену Карту», «Green Card», – розповів сьогодні , 19 червня, віце-консул США Сергій Ольховський, який із прес-конференцією завітав у Луцьк.

Грін Карта (Green Card) – це офіційний документ (United States Permanent Resident Card), який надає право на постійне проживання та працевлаштування в США. Через п’ять років постійного проживання в Сполучених Штатах власник «Зеленої Карти» і члени його сім’ї мають можливість отримати громадянство. Втім, із «Зеленою Картою» іммігрант може проживати в США протягом всього терміну дії документу без зміни громадянства і користуватися всіма правами громадян, за виключенням виборчих прав.

Для того, щоб взяти участь у лотереї, кандидат повинен відповідати двом основним вимогам:

1. Бути вихідцем з країни, яка є у переліку країн-учасниць (Україна належить до таких).

2. Закінчити середню школу.

«Цікаво, що на момент реєстрації на «Зелену Карту» вам не обов’язково повинно бути 18 років, – пояснив Ольховський, – ви можете подаватися і раніше. Головне, щоб на момент подачі документів у посольство США (у випадку, якщо ви станете переможцем лотереї), ви були повнолітніми».

Щорічна онлайн-реєстрація на програму розпочинається 1 жовтня і триває місяць. В межах цього терміну одна особа має право подати лише одну заявку. Претенденти ж, від імені яких було надіслано більше однієї заявки, будуть дискваліфіковані. Також не отримають імміграційної візи і особи (навіть, якщо вони виграли в лотерею), які при реєстрації на «Зелену Карту» а) вдалися до обману і вказали невірні дані, приховали, наприклад, кількість своїх дітей тощо; б) зробили технічну помилку, вказавши, приміром, неправильну дату народження чи місце проживання.

«Дуже шкода, коли сім’ї виграють у лотерею, приходять на співбесіду у Посольство США в Києві, щоб отримати імміграційну візу, і Консул виявляє помилку в анкетних даних. Така заявка автоматично дискваліфікується системою, – пояснила помічник консула США, асистент візового відділу Наталія Вітюк. – І додала: на жаль, таке часто трапляється, особливо, коли учасник реєструється не особисто, а доручає це якимось агентствам».

З агентствами, які пропонують послуги із реєстрації на «Зелену Карту», пов’язано багато видів шахрайства. Зі слів пані Наталії, одним із них є пропозиція третіх осіб (якими і є агентства) зареєструвати учасника в лотереї, причому, зробити це за гроші. Хоча процедура на офіційному сайті є абсолютно безкоштовною.

«Спочатку такі посередники беруть гроші за реєстрацію, а потім, у разі, якщо особа виграла, за інформацію щодо місця та дати проведення співбесіди», – пояснила помічник консула, і навела кілька прикладів.

Так, представники агентств виїжджають на площі великих міст, вокзали, ринки, афішують лотерею «Зеленої Карти» і просто на місці збирають інформацію про людей, які бажають емігрувати в США. Потім їх реєструють, а коли ті виграють, дзвонять і повідомляють новину. Знову ж таки, інформацію про місце та дату співбесіди, розкривають лише за гроші.

Також часто достатньо інформації для реєстрації на «Зелену Карту» можна отримати про особу з її акаунтів у соціальних мережах. Відтак, агентства реєструють людину на програму, причому вона сама про це не знає, а коли виграє, то дзвонять їй і пропонують за гроші надати подальші інструкції для отримання імміграційної візи.

Як пояснила мовиця, такі схеми можливі частково тому, що учасники надають інформацію про себе третім особам. Справа ж в тому, що після реєстрації на сайті, кожному учаснику приходить лист із підтвердженням і особистим кодом, за яким потім можна перевірити стан заявки (виграв ти чи ні), а також дізнатися всю поточну інформацію. Ті ж люди, які реєструються не особисто, коду не отримують.

Сергій Ольховський наголосив, що ні Державний департамент США, ні будь-яка інша структура, причетна до проведення лотереї «Green Card», не інформуватиме учасника програми про його виграш. Особа повинна сама стежити за заявкою. Це означає, що в період з 5 травня 2016 по 30 червня 2017 року (у разі, якщо вона заповнить анкету протягом жовтня 2015-го) учасник повинен самостійно перевірити статус своєї заявки за допомогою персонального коду в Електронній системі перевірки статусу на офіційному сайті програми.

До слова, якщо «Зелену Карту» виграє хтось із сім’ї, але він в анкеті вказав членів своєї родини (чоловіка/дружину та дітей), то і вони всі мають можливість разом із учасником програми емігрувати до Сполучених Штатів.

Усі витрати, які учасник здійснює у разі виграшу у лотерею, - це візовий збір у розмірі 330 доларів з однієї особи та плата за медичний огляд у спеціалізованій, єдиній в Україні, клініці у Києві – 215 доларів.

Зазначимо, що програма існує вже 20 років, і щороку на неї виділяють в середньому 50 тисяч віз на вихідців з усіх країн, які беруть у ній участь. Україна належить до таких. Більше того, наша держава є третьою за кількістю виданих імміграційних віз у рамках «Green Card».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 19 Червня 2015 14:37
От би виграти!!!
Анатолівна до Анатоль_ Показати IP 19 Червня 2015 16:43
І звалити назавжди з цієї дебільної держави!!
Лучанка Показати IP 19 Червня 2015 15:50
да...треба пробитись в голівуд....у тоді можна буде собі х6 купити
Катя Показати IP 19 Червня 2015 16:55
Да... треба в цьому році пограти.. Кума вже два роки там з сім/єю живе.. Тяжко було.. але нічого облаштувались працюють.. Я дивувалась коли вони їхали внікуди.. А тепер по доброму заздрю.. Треба пробувати виграти і їхати до них
оля Показати IP 8 Липня 2015 13:24
Скажіть ,будь ласка,я маючи код підтвердження про реєстрацію на зелену карту,але на протязі 2 місяців зайти через свій код не можу,тоді яким чином я буду знати ,що я виграла і як я можу зайти?
Юлія Показати IP 18 Лютого 2016 21:18
Доброго вечора.!!!!сьогодні мені зателефонували і повідомили що я виграла зелену карту....хоча особисто я не реєструвалася (просто заповнила анкетку на автовокзалі)...тобто коду підтвердження про реєстрацію в мене немає,прийшов лист на пошту на моє ім'я ( ще не забрала, бо він знаходиться в іншому місті..де я більше не проживаю).мене запрошують на консультацію...(так розумію що це посередник)що в такому випадку робити ?як не попасти в лапи шахраїв?
Сергій до Юлія Показати IP 9 Березня 2016 23:00
Ви вже попалися на них коли заповнили свої документи на вокзалі. Нажаль тепер прийдеться платити за можливість виїзду. Якщо в вас є бажання то напишіть мені на імейл й я спробую вам допомогти. Мій імейл [email protected] З повагою, Сергій Х

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus