USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Як каратимуть лучан, які скидають у сміттєві контейнери листя та будматеріали

26 Жовтня 2022 17:20
У Луцьку муніципали в посиленому режимі здійснюють відпрацювання щодо виявлення фактів використання сміттєвих контейнерів не за призначенням на вулиці Привокзальній під шляхопроводом.

У контейнери для сміття лучани скидають листя, суху рослинність та будівельні матеріали. Крім того, з приватних секторів та ОСББ помітно зростають випадки звалювання обрізаного гілля поблизу контейнерного майданчика.

Департамент муніципальної варти Луцької міської ради попереджає, що у разі виявлення фактів засмічення території поблизу сміттєвих контейнерів твердими побутовими відходами, гіллям, листям чи зіллям, а також використання не за призначенням контейнерів для збору ТПВ, інспектори будуть складати адміністративні протоколи згідно зі ст. 152 КУпАП.

Штраф за вказане правопорушення становить від 340 до 1360 грн на громадян, від 850 до 1700 грн на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності.

Лучан наполегливо закликають з повагою ставитися до свого міста, не псувати його естетичний вигляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 26 Жовтня 2022 17:45
темним муніцилапам варто було б почитати Закон України "Про відходи" та ПРАВИЛА надання послуг з поводження з побутовими відходами
Іван Показати IP 26 Жовтня 2022 18:47
Добре,тоді сміття люди будуть викидати в лісосмугах,но тільки не в баки)))
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2022 19:05
Суху рослинність і листя палити не можна, і в сміттєві контейнери не можна. То куди його дівати? Якщо не можна в контейнери, то будуть всі никати і утворювати стихійні сміттєзвалища.
Цікавий до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2022 21:05
Наші верховнозаконодавці живуть не в Україні? палити листя і суху рослинність не можна - штраф. ліси в залослях і деревах, що попадали та гниють(на дрова забирати не можна-штраф). собачі зграї, що кусають людей (є і смертельні випадки), але в собаку не можна кинути камінь - бо штраф. Тож, законники, будете працювати для людей?
Підпільник Кіндрат Показати IP 26 Жовтня 2022 21:18
Яким ЗУ передбачено функціонування такої кантори, як муніціпали? З якого бюджету вони отримують получку ? (не зарплату, бо зарплата від слова- заробити!) Ми що такі заможні, щоб утримувати ще й цих мордоворотів? Чия це гвардія? чиясь лічная? Хто знає друзі - поділіться.
Людина Показати IP 26 Жовтня 2022 22:46
Так вивіз твердих побутових відходів закладений в ваші тарифи. А брати ви їх не хочете. Поставте на них окремі контейнери і пускайте раз в тиждень на них окремий автомобіль. Будівельні відходи користуються попитом, коли необхідно щось вимостити. Листя, гілля теж на окремий майданчик за межі міста на компостування. Потім буде свій компост для одобрення міських клумб, парків. Заборонами питання не вирішиш. Можете ще штат муніципалів збільшити в двічі, і біля кожного контейнеру цілодобове чергування організувати, але від цього листя не перестане опадати, і сміття не зникне. Просто почнете його виявляти вже не біля контейнерів, а по всьому місту. Те що жителі нашого міста культуні і великі молодці, бо несуть його до контейнерів, за це їм потрібно подякувати і навпаки заохочувати це робити а не карати. Ваше ж завдання як влади грамотно організувати його вивіз і переробку.
Вася Показати IP 26 Жовтня 2022 23:51
Гіляки можна приносити на поріг муніципалів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus