USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як «худнуть» гаманці луцьких чоловіків за квіти для коханих

8 Березня 2016 12:31
Хто з чоловіків не мріяв заснути сьомого березня, щоб прокинутися дев'ятого? Міжнародний жіночий день спустошує гаманці та додає клопотів з вибором подарунків. Заздалегідь до свята готуються і підприємці, які займаються квітковим бізнесом. Для того, щоб кожна жінка "відчула свято весни", їй необхідно подарувати, як мінімум, декілька тюльпанів, як максимум, букет троянд.

Які квіти "в тренді" та наскільки прибутковим може бути квітковий бізнес "жіночого свята", - інформує "Конкурент".

8 Березня змушує всіх чоловіків купувати квіти. Оскільки з'являється платоспроможний попит, ціни на них подекуди стають "захмарними".

Найпопулярнішим подарунком є тюльпани в горщику, за які чоловікам доведеться заплатити від 60 до 80 гривень, а якщо стебло в них високе, то й 100 гривень. Оптова ціна за один горщик 25–30 гривень.

Зрізані тюльпани пропонують по 15–20 гривень за квітку. Слід відзначити, що, наприклад, 6 березня їх можна було купити ще за 16-18 гривень, а от 7 березня дешевше 20 гривень не знайти. Це при тому, що оптова ціна за тюльпани з Нідерландів 9,5 гривень при купівлі від 500 штук. На складах в Києві українські тюльпани пропонують по 11–13 гривень (в упаковці 11 штук), а фермери продають по 5–7 гривень за штуку.

Крокуси в горщику можна придбати за 35–40 гривень, а гіацинти за 45–50 гривень (оптова ціна 22 гривні при замовлені від 50 штук), примули за 30 гривень (оптом – 17 гривень). Якщо купувати на ринку, можна зекономити від 5 до 10 гривень. Ціни на тамтешні квіти в порівнянні з минулим роком майже не змінилися, тому що їх вирощують в Україні.

Найбільш "підприємливі" можуть запастися цибулинами квітів на виріст і заробити ще більше грошей. Висаджувати їх потрібно на початку лютого. Але для цього необхідно мати теплицю (або спеціально обладнане приміщення) та постійно доглядати за "майбутнім прибутком". Цибулина тюльпана коштує від 2 до 4 гривень, а розсада – 7 гривень за одиницю, гіацинт – 3,5–6 гривень.

У магазині квітів "Бізнес-букет" кажуть, що напередодні свята в першу чергу звертають увагу на ціну.

"Квітка в ціні виросла. І вже стали більш популярними "бюджетні букети". Якщо раніше брали оберемками, то тепер один–три тюльпани", – каже флорист Юлія Шаульська.
Підвищилися ціни і на троянди, адже більшість з них привозять з-за кордону – Нідерланди, Еквадор, Туреччина, Польща. Все залежить від висоти стебла та сорту квітки.

Максимальна ціна троянди привезеної з Нідерландів – 50 гривень, української – 25–35 гривень за штуку. Вартість турецької гвоздики майже не змінилися – 15 гривень.

Слід зазначити, що українські виробники троянд за ціною не поступаються європейським і напередодні свята не знижують цін на свій асортимент. Тому троянда привезена з Еквадору і вирощена в київській теплиці можуть нерідко мати однакову ціну.

Екзотикою цього сезону є троянди облиті шоколадом або фосфором. Коштують вони 75 гривень за штуку. Особливість їх у тому, що вони забальзамовані. Коли листя зів'яне, їх можна покласти в скляну посудину і використовувати як підсвічник.

Досить часто купують і квіткові композиції, адже вони можуть довше залишатися "свіжими" завдяки губці з водою, куди поміщають стебла. Найменші коштують від 50 гривень.

Можна отримати заробіток, зробивши букет зі звичайних "котиків", який коштуватиме 10 гривень. Популярні також і перші передвісники весни – підсніжники (по 8 гривень за букетик). Їх продають, незважаючи на загрозу отримати штраф від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510 – 1700 гривень).

Слід зауважити, що цього року біля Центрального універмагу міста не можна буде побачити "стихійного ринку квітів", який зазвичай з'являвся на Міжнародний жіночий день. Адже продавців штрафує поліція. Натомість квіткові ринки з'явилися біля великих супермаркетів.

Хоча свято 8 Березня вже давно перетворилося у прибутковий бізнес, як для виробників так і для продавців, кожній жінці все ж приємно отримати в цей день подарунок. Для того, щоб "потішити" прекрасну половину, чоловіки закривають очі на те, що ціни цього дня підвищуються в декілька разів, а їхні гаманці помітно худнуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 8 Березня 2016 14:53
Поліція штрафує за те що сидять біля ЦУМу? Краще б штрафували всіх продавців за те що ціна 8 березня відрізняється від ціни 1 березня на 10-кратну суму різниці за кожну квітку яка є в наявності в продавця і так тричі на день. Тоді б жодна жінка не залишилася без гарного букету, та й в продавців би все вимели, тобто без прибутків не залишилися, а "самі розумні" нехай би отримали своє по заслугах. Але це мрії звичайних людей, а торгаші це теж окрема держава.
User до Лучанин Показати IP 8 Березня 2016 21:15
Це називається ринкова економіка: ціна на товар формується відповідно до попиту і пропозиції. В підвищенні ціни більше винні натовпи баранів чоловічої статі, які створюють ажіотаж в цей день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus