USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани боксували проти чемпіонів Європи

11 Грудня 2014 07:00
Змагатись на міжнародних змаганнях у Польщі на рингу хлопцям з Луцька довелося проти чемпіонів Європи та срібного призера світового чемпіонату з боксу. Проте юні лучани зібрали волю в кулак і змогли вибороти дві золоті та одну срібну нагороду.

Про багатий на спортивні трофеї турнір виданню розповів віце-президент Федерації боксу Волині Руслан Роговський.

Команда Луцька, до складу якої увійшло 12 вихованців Волинського боксерського клубу олімпійського резерву, готувалась до XVI турніру пам'яті Я. Суходола під керівництвом тренера Бориса Жайворонка досить довго і напружено.

В престижних міжнародних боксерських змаганнях боротьбу на рингу вели понад 70 спортсменів боксерських клубів з Литви, Норвегії, Польщі та України. Жовто-блакитний стяг відстоювати юні боксери з Луцька та Тернополя.
Як зазначає Руслан Роговський, цьогоріч на турнір в Замості (Польща) приїхало чимало гідних і сильних супротивників. Чоловік каже, що в порівнянні з минулорічним спортивним дійством суперники по рингу були на голову вище:

«Команда з Прибалтики дуже сильна. Тернопільчани виставили світового бронзового призера серед молоді, він тричі ставав чемпіоном Європи. Поляка так лупив, що ледь піднімали його».

Досить серйозно підготувались і команди з Хелма і Любліна. Одному з них і програв єдиний бій 56-кілограмовий Володимир Мельниченко, здобувши «срібло» у своїй ваговій категорії. До слова, його супротивник, зі слів Роговського, улюбленець польської публіки, який дуже часто нокаутує суперників точними ударами по печінці.

Результатами змагань Руслан Миколайович задоволений, не дивлячись на те, що хлопці потрапили під серйозних «молотків», серед яких були і чемпіони Європи, і неодноразові переможці міжнародних змагань. До того ж, здебільшого, ті були старшими за лучан на декілька років.

Тим не менше, провівши свої бої на високому рівні та не програвши жодного поєдинку, Василь Чорний (38 кілограмів) і Максим Куць (42 кілограми) стали переможцями у своїх вагових категоріях, а Володимир Мельниченко (56 кілограмів) програв лише один бій і завоював друге місце.

Проте Роговський зауважує, що луцькі боксери, здебільшого «не обкатані» як слід.

«Для спортсмена треба ріст. І якщо ти ходиш в спортзал і з тобою завжди боксує один той самий петро, то ти вже його вивчив і далі важче розвиватись», - пояснює він.

Чоловік нарікає, що вина всьому – брак фінансування. Проте, завдячуючи фінансуванню від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», юні спортсмени змогли не лише організувати обласний турнір вдома, але й помірятись силами на міжнародних змаганнях у Замості, а перед тим і у Вроцлаві (Польща).
Віце-президент Федерації боксу Волині зауважує, що чергова можливість випробувати власні сили та отримати хороший спортивний досвід буде у наших боксерів зовсім скоро в Луцьку:

«Це - матчова зустріч між польськими гусарами та отаманами, для розвитку хлопців буде досить серйозний плюс. Адже сюди приїжджають досвідчені та видатні спортсмени».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ТАЙСОН Показати IP 11 Грудня 2014 13:37
Другий раз ВН пишите одне й те ж саме (ЗМАГАННЯ ПРОЙШЛИ ДВА ТИЖНІ ТОМУ). До речі цей турнір не є такого високого рівня, як це подається. Багато Волинських боксерів про яких ВН чомусь не пишуть, виступають на багато вищому рівні та демонструють кращі результати, входять до складу збірних команд України. Редакції ВН (хто веде спорт) слід краще цікавитись досягненнями решти Волинських боксерів, а не тільки, якогось одного невідомого нікому боксерського клубу.
Леонід Показати IP 11 Грудня 2014 16:06
Хто конкретно виступав проти чемпіонів Європи? Чи це просто така назва статі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus