USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Як лучанам вберегтися від квартирних крадіїв. Причини крадіжок

2 Травня 2020 09:00
Незважаючи на те, що тенденція квартирних крадіжок у Луцьку протягом останніх років йде до зниження, вони все ж відбуваються. Лише нещодавно з квартири вкрали 150 тисяч гривень.

Тож Інформаційне агентство Волинські Новини звернулося із запитом до ГУНП у Волинській області, аби правоохоронці поінформували лучан, як їм вберегтися від квартирних крадіжок.

Причини скоєння крадіжок

Як свідчить статистика, найчастіше крадії проникають до квартир лучан шляхом підбору ключа до вхідних дверей та їх пошкодження, через вікна, а також шляхом вільного доступу до житла.

Однією з причин скоєння квартирних крадіжок є відсутність сигналізації з виводом на пульт централізованої охорони, ненадійні двері та замки. Окрім того, причиною крадіжок є відкриті вікна, залишені ключі від квартири під килимком або в серцевині замка.

Варто зазначити, що квартирні крадіжки скоюються переважно групою осіб, проте є і поодинокі випадки їх вчинення однією особою.

Як вберегтися від квартирних крадіїв

Щоб максимально вберегтися від квартирних злодіїв, потрібно дотримуватися кількох простих порад та не чекати, коли прийдуть непрохані гості, а подбати про охорону власного помешкання.

Найбільш ефективним засобом захисту від несанкціонованого проникнення в житло є встановлена сигналізація, яка виведена на пульт централізованого спостереження поліції охорони. Зазвичай, коли злодії чують сирену, вони втікають, розуміючи, що часу винести щось з приміщення немає. Відзначимо, що управління поліції охорони Волинської області пропонує цілодобову фізичну та технічну охорону задля збереження майна громадян.

Аби вберегтися від квартирних злодіїв, не потрібно розміщувати в соціальних мережах провокативну інформацію про свій від’їзд чи приїзд, особливо з цінними речами та готівкою, а також не афішувати власні статки.

Окрім того, на першому та верхньому поверхах будинку на вікнах повинні бути встановлені металеві решітки, а на вході до квартири, незалежно від поверху, якісні двері та замки, адже саме від них найчастіше залежить безпека дому.

Якщо ж ви на довгий час залишаєте власну квартиру, потрібно віднести усі цінні речі родичам або друзям, оскільки злодії в основному беруть готівку та ювелірні прикраси, тобто те, що легко сховати. Також про від’їзд можна попередити сусідів.

Не варто шкодувати грошей на камери відеоспостереження у під’їздах та біля входу, вони хоч і не попередять злочин, але допоможутьзнайти злочинців.

Якщо ж ви перебуваєте в квартирі, коли злодій намагається проникнути всередину, потрібно негайно повідомити на спецлінію «102», по можливості сфотографувати злодіїв через вічко в дверях та подзвонити сусідам.

Чи є шанс знайти квартирних крадіїв

Навіть якщо ваше помешкання обікрали, є досить високі шанси розкрити злочин, встановити особу злодія і повернути викрадене майно.

Найчастіше злодіїв знаходять за гарячими слідами, опитуючи свідків та переглядаючи записи вищезгаданих камер відеоспостереження. Злочинців також можуть знайти за відбитками пальців.

До того ж правоохоронні органи розробляють систему заохочень громадян, які повідомили органи поліції про осіб, які готують скоєння злочину, вчинили його. Також громадян заохочуватимуть надавати інформацію, яка сприяла б розкриттю злочинів.

Незважаючи на це, лучанам все ж необхідно бути обережними та завчасно захистити себе і свою квартиру від крадіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сторонній Показати IP 2 Травня 2020 17:26
Головне,щоб злодій був в масці і в рукавичках, поліції не до нього, вони боряться з порушниками карантину

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus