USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як лучани реагували на сигнал «Увага всім!»

3 Лютого 2015 21:01
Перевірка автоматизованої системи оповіщення населення з включенням електросирен «Увага всім» відбулась на Волині. Як реагували лучани на сигнал і чи знають, що потрібно робити у випадках, коли лунає попередження, - інформують наші колеги з Громадського. Волинь.

Відбулось тестування у вівторок, 3 лютого з 14:00 до 15:00.

Сигнал «Увага всім!» є попередженням про надзвичайну ситуацію. Перше, що необхідно зробити, коли лунають звуки електросирени – увімкнути обласне телебачення або радіо та прослухати інформацію, яку передають, і далі діяти відповідно до отриманих розпоряджень.

У Луцьку сирени лунали не більше кількох хвилин. Проте, особливої уваги мешканців міста вони не привернули.

Про проведення цього тестування лучан попереджали у мережі інтернет, однак, багато людей заявили, що вперше чують про подібний захід.

Також проблема постає в тому, що більшість лучан про подібну систему оповіщення ніколи не чули. Вони не проінформовані про те, що робити, коли над містом лунає сирена. Деякі лучани зазначають, що потрібно ховатись у бомбосховища, однак, де вони розташовані – ніхто не знає.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Волинянин Показати IP 3 Лютого 2015 21:31
Коли не знаєш,не вмієш,то рби хоча б так ,як робили ті ,що знали та вміли.А саме-головне в попередженнях=наявність загальнодоступного проводового радіо,яке має доступ до кожної квартири,будинку,установи.Все це було,але його увесь час нищили.По певних прорахованих місцях на вулицях були і мають бути репродуктори.Зробіть ЦЕ і не буде проблем,які ви пробуєте "рішати" в міру своєї розумової обмеженості.
Старий Показати IP 3 Лютого 2015 22:16
Щодо проводового мовлення. У Нововолинську гроза, а в Луцьку замовк брехунець. Саме ненадійність і погана якість звучання вбили це "диво" техніки. Це все одно, що замість мобільного телефону мали б тягати за собою котушки телефонного дроту. Вмерло проводове радіо, як іолись паровози...
irenavolja Показати IP 3 Лютого 2015 22:24
Сигналу взагалі не було чути... Тільки в центрі гуділо. Якщо ця штука, не дай Бог, знадобиться, вона нічого не дасть. Бо його тупо не чути. Врятуються тільки люди на вулицях, ітотільки ті, що будуть в центрі міста. На привокзальному і ДПЗ точно нічого не гуділо
Наталка Показати IP 3 Лютого 2015 22:41
На Соборності взагалі тихо було. Ми з сусідами приготувалися до перевірки, чекаємо,а у відповідь тишина. А що тоді робити при нагоді?! Зоватися в півали,які по коліна затоплені водою та фекаліями і МЖК нічого не робить?!
Elin Показати IP 3 Лютого 2015 23:59
Біля "Слона" було чути слабко.З подругою зразу зрозуміли,що то за сигнал,навіть налякалися,бо проінформовані про дане дійство стали аж після того,як прогуглили про навчальну тривогу.
777 до Elin Показати IP 4 Лютого 2015 05:19
Біля 4 гімназії теж ніхто нічого не чув, для чого ті цирки
до 777 Показати IP 4 Лютого 2015 09:02
як до для чого??? для галочки...ну типу, провірили, все ок..Бачили вчора сюжет по ТБ про бомбосховища у Запоріжжі - для прикладу, показали підвал - води по кісточки, бруд, хлам, сміття, там живуть бомжі, а міскчиновник каже....ну чого ви..нормально ж...як треба, то стільці принесемо...йому у відаовідь - кажуть, що це не бомбосховище, а братська могила....бо там ні вентиляції, ні системи каналізації, нічогісінько!!!!!!!! а в нас, в Луцьку як??? де в нас бомбосховища, протирадіаційні укриття..треба до Гунчика позвонити..хай скаже.....а то якого хр*на він робить - і н*хріна!!
Валодька Показати IP 4 Лютого 2015 09:10
А коментарі за кадром - жесть. дівчинко з громадського, не позорся, краще мовчи)))))))))))))))
Сємьон Міхайловіч Показати IP 4 Лютого 2015 09:56
коментар було видалено
Михайло Показати IP 5 Лютого 2015 11:13
Живучи за менш ніж за 100 метрів до ЦУМу, у квартирі не було чути нічого, "подякуємо" п’ятикамерним пластиковим вікнам! Смішно!
Михайло Показати IP 5 Лютого 2015 11:16
Зате тепло і затишно))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus