USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як Луцьк святкуватиме День захисника України. Програма

13 Жовтня 2016 18:32
З метою вшанування мужніх та героїчних захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій та звитяг українського народу у Луцьку та області відбудеться низка заходів.

Зокрема, 12 жовтня в Державному архіві області відкриється виставки архівних документів, друкованих видань до Дня захисника України. Тематичні виставки на цю ж тематику будуть відкриті у Волинському Краєзнавчому музеї, зокрема «Наші Герої» (про Героїв АТО), «Лицарі Волині», «Військово-польовий Арт» (про діяльність УПА на Волині).

Окрім того, 13 жовтня відбудеться обласний фестиваль патріотичної пісні «В піснях мого народу доля України», організатором якого виступає управління культури облдержадміністрації.

А о 18.00 годині цього дня в Палаці культури міста Луцька звучатиме мистецький проект «Ми йдемо вперед!» за участю капели «Трембіта» (Львів), організований за сприяння міської ради.

Основні заходи, приурочені до свята, відбудуться 14 жовтня.

У п'ятницю, 14 жовтня:

Після урочистого богослужіння у Свято — Троїцькому кафедральному соборі на Театральному майдані міста з 11.30 чекатимуть автобуси для поїздки на міське кладовище у селі Гаразджа.

12.00 - панахида на міському кладовищі у селі Гаразджа та покладання квітів до могил загиблих військовослужбовців на Алеї почесних поховань;

13.30 - відкриття фотовиставки «Обличчя Героїв АТО» в приміщенні Палацу культури міста Луцька;

14.00 - відкриття пам'ятного фотостенду загиблим в АТО волинянам на Театральному майдані;

14.30 - урочиста посвята учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на Театральному майдані;

16.00 - громадська хода від Театрального майдану до меморіального комплексу «Вічна Слава», присвячена Дню захисника України;

16.30 - церемонія освячення каменя на місці спорудження пам'ятника Волинським Героям АТО.

«Сталеві серця»

Також до 75-ої річниці створення УПА на Покрову у Луцьку відбудеться фестиваль «Сталеві серця». Захід розпочнеться у п’ятницю, 14 жовтня, о 16:00 на Замковій площі і триватиме до 22 години. На сцені виступатимуть гурти «Тартак», «Фіолет», «Патроничі» та «Чорні Черешні». Під час дійства діятиме фуд-зона, де можна буде зігрітися смачними безалкогольними напоями та їжею. Дійство організовують за сприяння оргкомітету фестивалю «Бандерштат» та Луцької міської ради.

Погодинна програма фестивалю:

16:00 – 17:00 Чорні Черешні

17:00 – 18:00 Патроничі

18:00 – 19:30 Фіолет

19:30 – 22:00 Тартак

Смолоскипний марш

Традиційно цього ж дня, з ініціативи ГО «ВМР «Національний Альянс», о 19:00 в Луцьку стартує смолоскипний марш. Збір учасників організовують на Київському майдані. Завершиться марш на Замковій площі, де захід продовжать в іншому форматі: учасники ходи прочитають Молитву українського націоналіста та виконають державний гімн України.

Виступ талановитої піаністки

Також 14 жовтня вперше у Луцьку виступить талановита піаністка та автора пісень-хітів, які підкорили серця мільйонів слухачів по всьому світу, Марія Чайковська. Дійство відбудеться у Палаці культури на вулиці Богдана Хмельницького, 1 о 19:30. Детальніше про концерт можна дізнатися тут: https://vk.com/maria_chaykovskaya_lutsk.

Гурт Мері - з презентацією нової пісні "Miss" та Фінал Голосу Волині

Поціновувачів хорошої музики також чекає виступ гурту Мері у "Лучеськ-пабі". Ба більше, одразу після закінчення концерту у пабі стартує Фінал Голосу Волині.

Лучан розважатиме рівненський гурт Ot Vinta

Окрім того, цього дня лучан запрошують на драйвову вечірку, яка відбудеться у пивному клубі-броварні «Карабас-Барабас». Так, в цей вечір лучан та гостей міста розважатиме гурт Ot Vinta з Рівного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 11 Жовтня 2016 08:31
Молебны да посещение кладбищ, вот и весь праздник!
Анонім до 123 Показати IP 11 Жовтня 2016 09:43
А як Ви хотіли? В країні йде війна! Це обов'язок кожного вшанувати пам'ять загиблих!
воїн до Анонім Показати IP 13 Жовтня 2016 21:10
Коли війна, то хтось наступає і хтось відступає, а тут вже скільки часу все стоїть на місці і це війна? Це ситуація коли добре гроші відмивати!!!
Активіст Показати IP 11 Жовтня 2016 20:04
А корова яким боком до свята? Чи це уособлення захисника і хлопців, які "відкосили" від захисту?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus