USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Як луцькі діти відроджують передвеликодні традиції

14 Квітня 2017 13:04
З метою відновлення давніх українських традицій, аби нагадати про українську автентику Офіси розвитку кварталу ініціювали у навчальних закладах Луцька серію передвеликодніх майстер-класів. До речі у школі №10 учні, вчителі та фонд розвитку організували ще й передпасхальний ярмарок, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".



Там же відбувся майстер-клас для учнів початкових класів із розпису святкового печива. Кожен з дітей власноруч розмальовував по два святкові пряники: одним смакуватимуть самі або з родиною, а інший перадали військовослужбовцям у зоні бойових дій.



У дитсадку № 19 також готувалися до свята, створюючи гарні великодні смаколики у вигляді пасочки. Для вихованців дитсадка №5 майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки (пасхального зайчика) провела Наталія Бугай. Багато краян уже знають її як майстриню народної творчості й поетесу. За цикл віршів і пісень про Україну вона неодноразово здобувала перемогу на конкурсах, а краса і неповторність її ляльок-мотанок відома численним поціновувачам народного мистецтва.

Наталія Бугай не лише вивчила історію української ляльки, а й сакральні особливості її використання нашими предками. Адже на різні події — народження дитини, весілля, релігійні свята і, навіть, хвороби використовувалася та чи інша лялька-оберіг. Віднедавна майстриня навчає діток і дорослих — як власноруч зробити ляльку.

“Вихованці дитсадка №17 виготовляли великоднє яйце, розмальовували та прикрашали.Більше уваги ми приділили діткам, батьки яких є учасниками АТО, сиротам та напівсиротам, малозабезпеченим. Такі заняття не обмежимо передвеликодньою порою, Офіси розвитку кварталу чекають пропозицій та ініціатив і від дорослих, і від дітей, і від фондів розвитку навчальних закладів, щоб працювати і розвиватися разом“, – зазначила керівник Офісу розвитку кварталу на вул. Соборності 38 Тетяна Янчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus