USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Як луцькі добровольці військових виручали

9 Квітня 2015 11:17
Волинських війковослужбовців, які повертались зі служби до Володимира-Волинського із повними КамАЗами зброї, в дорозі спіткала неприємність: зламався службовий транспорт. Протягом восьми годин стояла колона з вояками обабіч дороги, не знаючи, як зарадити проблемі, аж поки їх випадково не зустріли добровольці.

Про цікавий інцидент, що трапився цими вихідними, Інформаційному агентству Волинські Новини розповів командир 3-го батальйону Добровольчого українського корпусу Віталій Ковальчук, відомий за позивним друг Устим.
«Проїжджаючи мимо, побачили колону з військовими, що з тоді ще невідомих нам причин стояла на обочині дороги. Це було ще о 14 годині. Але ми не надали цьому значення, адже трапляється різне. Думали, що хлопці зупинилися перепочити. Однак, повертаючись назад тим же шляхом о 22 годині, побачили, що колона так і не зрушила з місця. Тоді й зрозуміли, що у бійців щось трапилось», - розповідає друг Устим.
З усмішкою він пригадує, як у темряві військові не зрозуміли, хто і чому біля них зупинився й з автоматами рушили на добровольців.

«Вояки везли повні машини зброї та боєприпасів на Володимир-Волинський. Всього було приблизно вісім КамАЗів з причепами. І лише, коли ми пояснили, хто такі і що хочемо допомогти, хлопці зраділи і з полегшенням видихнули. Виявилось, що в одній із машин вийшов з ладу клапан для повітряної системи. А оскільки самостійно проблему улагодити не вдалося, от і стояли військовослужбовці голодні та змерзлі. Якщо чесно, то у таких ситуаціях стає соромно за усю Волинь», - продовжує розповідь Віталій Ковальчук.
Зважаючи на пізню пору, представники Волинського осередку Правого сектору викликали підмогу – фахівця, який оглянув спецтранспорт і виявив поломку. Утім, він сказав, що на місці проблему ліквідувати не вдасться, тож довелося викликати ще одного спеціаліста, який і привіз потрібні запчастини.

«Полагодили, до того ж ще й викликали волонтерів, які нагодували й напоїли військових. Окрім того, поки ремонтували машину, наші хлопці поїхали до штабу й привезли воякам декілька блоків цигарок та подарунок командиру – берці. Він дуже зрадів, бо, зважаючи на примхливі погодні умови, уже встиг добряче намочити ноги й змерзнути. О 2 ночі уже все було гаразд, ми провели бійців до виїзду на Володимир-Волинський. У обох сторін після знайомства залишились теплі емоції. Військові залюбки фотографувались із нашим прапором, та й телефонами обмінялись. Сподіваюсь, будемо й надалі товаришувати», - зазначив доброволець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 9 Квітня 2015 11:21
А то не сочінєніє?
Лаконічність до Анатоль_ Показати IP 9 Квітня 2015 13:41
Ні
міша Показати IP 9 Квітня 2015 11:36
А чому доброволець друг устим з автоматом на волині. Де міліція....
ввв до міша Показати IP 9 Квітня 2015 12:07
там не пише що колона стояла на Волині, звідки інфа? дали потримати автомат для фото.
вол-вол до ввв Показати IP 9 Квітня 2015 12:14
на волині.
Питання до старшого Показати IP 9 Квітня 2015 13:30
А що Ви робили з 14.00 до 22.00 щоб колона рушила? Добра "ФЕЯ" "УСТИМ" міг і не прилетіти. А взагалі, смішно, як би не було так гірко....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus