USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Як на Волині шукали найгарніших дівчат

19 Травня 2016 18:00
Француженка-філософ Сімона Вейл вважала: краса – це гармонія випадку та доброти. Тобто поєднання зовнішніх рис, подарованих природою, та внутрішніх чеснот. Саме цей тандем у молодих волинянках шукали під час кастингу для відбору представниці області на національний конкурс «Міс Україна». Про це йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №16 від 19 травня 2016 року.

Нагадаємо, фінальний обласний кастинг у Луцьку відбувся 20 квітня.ФОТО. Загалом анкети до участі подали 76 дівчат. Під час кастингу представники «Міс Україна» відзначили вісьмох претенденток.

Вісьмох дівчат відзначили представники оргкомітету «Міс Україна»

Нещодавно стало відомо про ім'я одієї з волинських красунь,-учасниць «Міс Україна», яка пройшла у число претенденток. Нею стала Сніжана Лебідь.

Змагання відбувається щороку. Зі всієї України обирають дівчину, яка найдостойніша представляти країну серед інших на Miss World, Miss Earth і Miss International. Це має бути незаміжня, вродлива, розумна дівчина, яка певним чином вже виявила себе у громадській, волонтерській роботі. Адже міс світу після здобуття титулу виступає своєрідним послом миру, має брати участь у благодійних заходах. А для конкурсанток це спосіб заявити про себе, отримати досвід, медійну впізнаваність, яка знадобиться для кар’єри на телебаченні чи в модельному бізнесі. Хоча, як пояснює фотограф модельного агентства Марини Занюк Ірина Мельник, конкурси краси та модельний бізнес – усе ж різні речі. Перший – більше складова шоу-бізнесу, індустрії розваг, а власне моделінг – це професія. Та й організатори дійства кажуть, що не шукають модель, а ладні самі навчити її, як поводитися на сцені.

На Волині процес кастингу курувала модельна агенція Марини Занюк, яка раніше трималася осторонь подібних дійств. Утім вирішила спробувати провести його так, як це мало би бути, аби справді незалежно представити найкращу. Та й знай­ти дівчат, які в перспективі могли би виявити себе у фешн-індустрії.

– Конкурси краси, на жаль, мали сумнівну репутацію. Тому ми вирішили зробити його максимально прозорим і за максимальної участі ЗМІ. Поки організовувати грандіозний конкурс недоречно, оскільки нині триває АТО. А для того, аби вибір був очевидним і прозорим, у журі ми запросили засоби масової інформації, аби вони все бачили зсередини на власні очі. Представники медіа допомогли обрати дів­чат, для яких подарунком стане безплатне навчання у модельній школі. Тож ми провели організаційну роботу, а вибір – за комітетом «Міс Україна», – каже Ірина.

Шукали красунь у районах області. Інформацію про кастинг поширювали через афіші, місцеву пресу та соціальні мережі, адже сучасна молодь полюбляє інтернет. Наприклад, через соцмережі інформацію про конкурс поширювали 26 дівчат протягом двох з половиною тижнів.

– Бували випадки, що деяких дівчат я знаходила просто на вулиці. Реакція була різна: хтось радів, хтось відмовлявся, боявся, а деякі щиро дивувалися: «Як? Я?!». Дівчата просто не бачать того, що вони красиві й мають шанси на визнання, – переконує фотограф.

Найбільше, кажуть організатори, здивували кількістю дівчат Ковель, Володимир-Волинський та Маневичі.

Юнок фотографували, просили заповнити анкету, спілкувалися з ними. Ті, які відповідають параметрам, потрапили на кастинг до Луцька. Загалом з області відібрали 18 дівчат. Ще трьох на кастинг скерували самі організатори конкурсу «Міс Україна», для участі в якому претендентки заповнювали анкети через інтернет.

Володимир-Волинський подивував великою кількістю анкет

Параметри відбору визначає сам оргкомітет «Міс Україна». Дівчата мають бути на зріст не нижчими за 170 см, мати пропорції тіла, наближені до об’ємів 90-60-90, довге волосся, бути віком від 17 до 24 років, не заміжні, не мати дітей, проблем із законом чи шкідливих звичок. І, звісно, мати чіткі та акуратні риси обличчя. Окрім цього, дівчина мусить бути розумна, мати власні проекти громадської роботи та володіти англійською мовою хоча б на розмовному рівні.

Фінальний обласний кастинг у Луцьку відбувся 20 квітня. Загалом анкети до участі подали 76 дівчат. Під час кастингу представники «Міс Україна» відзначили вісьмох претенденток. Вони ж і вирішуватимуть, хто з красунь представлятиме область на всеукраїнському змаганні.

– Ми дуже раді, що цього року приїхали до Луцька подивитися на кастинг. Якщо відверто, навіть розгубилися, оскільки не очікували побачити так багато не просто красунь, а дівчат, які мають певну мету. У них усіх є гарні ідеї, багато хто провадить волонтерську діяльність. Нині триває процес перегляду претенденток і вже найближчим часом оголосимо усіх конкурсанток, – поділилася враженнями начальник кастинг-департаменту конкурсу «Міс Україна» Валентина Велидченко.

Загалом же визначать 50 красунь зі всієї України. Сам конкурс відбудеться 1 серпня у Києві, де за перемогу боротимуться вже 25 дів­чат. У фіналі оберуть трьох вродливих українок, які представлять державу на «Міс світу», «Міс Земля» та «Міс Інтернешенл».

Марина Занюк, професійна модель та засновник агентства, свого часу теж брала участь у конкурсі краси. Каже, що нині стати учасницею набагато легше. Для цього не потрібно спеціально навчатися чи представляти якусь школу. І дівчинка з глибинки може отримати заповітну корону. Головне – вірити у себе.

Довідково. Перший конкурс краси відбувся 19 вересня 1888 року на бельгійському курорті Спа. А ось конкурс у купальниках уперше провели в США у 1921 році. «Міс Америці» протягом договірного «рекламного» року не дозволялося бути на заходах, де вживають алкоголь. Недотримання цих правил каралося розривом контракту і відбиранням призів. До речі, про призи. Цікаво, що, окрім інших нагород, переможницям давали грант на навчання в коледжі чи університеті на суму до 50 тис. доларів. Тому кажуть, що «Міс Америка» є найбільшим у світі «провайдером навчальних стипендій для жінок». Звісно, навколо змагань нерідко спалахують скандали. Втім це елемент шоу-бізнесу, без якого – нікуди.



Тетяна ГРІШИНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 19 Травня 2016 20:47
А що європейські гареми вже треба поповнити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus